DAN VOICHIȚA de la APIA Maramureș a fost găsită INCOMPATIBILĂ de către Agenția Națională de Integritate. Vezi ce AVERE are și câți bani a încasat din SUBVENȚII agricole tocmai de la ... APIA!

Dan Voichița, funcționar public în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Maramureș, Județul Maramureș a fost găsit în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate.

Începând cu data de 30 iunie 2011 deține și exercită simultan funcția publică de consilier și calitatea de titular întreprindere individuală, activitate care se află în legătură directă cu atribuțiile funcţiei publice deținute, conform fișei postului și în baza căreia persoana evaluată a obținut în perioada 2012 – 2017, un sprijin financiar prin intermediul A.P.I.A în valoare totală de 187.486,53 lei.
 

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Ce spune ARTICOLUL respectiv?

 Art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.”

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

Averea consilierului superior Dan Voichița

În declarația de avere pe 2018, consilierul superior de la APIA Maramureș deține un apartament în Baia Mare, în proprietate comună cu soțul său, cumpărat în 2007, în suprafață de 67 mp și 3 autoturisme cumpărate în 2006 (Volswagen Pasat), 1993 (Daihatsu Ferona) și 2014 (BMW).

Tot anul trecut, Dan Voichița a încasat venituri salariale de 64.260 lei dar și subvenții din activități agricole de 57.830 lei.

Mai are un credit luat în 2006, scadent în 2025, în valoare de 15.000 de euro.

 

Adauga comentariu