“Părinți Salvatori”, cursuri de RESUSCITARE și ELIBERARE de căi respiratorii în caz de înec în GUATEMALA. Vasile Vlașin face parte dintr-o echipă INTERNAȚIONALĂ, ca o recunoaștere a VALORII muncii sale de până acum

“Părinți Salvatori” ajunge la capătul lumii după ce drama lui Luca, micuțul de numai 2 ani și jumătate, decedat în urma unui banal înec cu mâncare, pe 23 Septembrie 2015, avea să ducă suferința familiei Vlașin la capătul rezistenței.

Deși au ajuns la spital, eliberarea căilor respiratorii a fost imposibilă, din cauza lipsei unui echipament de specialitate, numit video-bronhoscop. După 49 de zile de comă, pe 11 Noiembrie 2015, inimioara îngerașului Luca a încetat să mai bată.

Inima tatălui său, Vasile Vlașin nu a încetat să bată de atunci pentru salvarea altor inimi, mai mici sau mai mari. Pentru că din această dramă s-a născut proiectul “Părinți Salvatori” și asociația cu același nume.

Au urmat mii de cursuri de prim ajutor în caz de înec, în Maramureș (foto sus) dar și în marile orașe ale României. Vasile Vlașin a propus ca aceste cursuri să fie predate în școli iar actualul secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, deja vrea să implementeze acest aspect extraordinar în programa școlară.

După o experiență deosebită și recentă în Etiopia (foto jos), Vasile Vlașin este acum în drum spre Guatemala, tocmai la capătul celălalt al lumii, poate și pentru că suferința e nemărginită, e pretutindeni și de salvatori e nevoie oriunde și mai ales acolo unde se cunosc mai puțin metodele eficiente de salvare în cazuri de înec de toate felurile.

“Invitația a venit din partea unui ONG din Statele Unite ale Americii, care derulează misiuni medicale în mai multe țări din lume. Aflând de proiectul Părinți Salvatori și fiind plăcut impresionați, m-au rugat să iau parte la această misiune în Guatemala. Deplasarea a fost posibilă inclusiv datorită eliberării vizei cu maximă celeritate de către Ambasada SUA în România, căreia îi mulțumesc în mod deosebit. Voi susține cursuri de resuscitare și eliberare de căi respiratorii în caz de înec, pentru public și voi pregăti și instructori locali, care să facă asta mai departe”, a declarat în premieră, pentru cititorii Ziarului de Baia Mare, Vasile Vlașin.

El face parte dintr-o echipă internațională mixta care mai cuprinde 2 medici și 2 asistenți medicali, din Italia și SUA. Vasile Vlașin va ține cursurile de resuscitare în caz de înec iar colegii săi vor face diverse consultații medicale.

Cu toate că MAE dă mereu alerte de călătorie pentru Guatemala, Vasile Vlașin a ținut să facă parte din această misiune medicală în îndepărtatul ținut.

“Conform principiului să nu-i uităm pe cei mai triști ca noi, cred că pot să aduc un strop de mai bine pentru oamenii din această țară, dar totodată îmi va fi și mie utilă experiența acestei misiuni.

Legat de alerta de călătorie, pericole există la fiecare pas, chiar și atunci când ai impresia că nimic nu ni se poate întâmpla. Eu am văzut de prea multe ori mâna lui Dumnezeu și împlinirea Cuvântului care spune <<O mie să cadă alături de tine şi zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se vor apropia>>, ca să mai asemenea temeri”.

 

Adauga comentariu