SFATURI anti-caniculă pentru animale sau când STĂPÂNUL are aer CONDIȚIONAT în mașină. Vizionarea seriei Epoca de gheață poate fi una din SOLUȚII

Animalele resimt mai din greu temperaturile crescute decât frigul. Lipsa glandelor sudoripare face ca acestea să piardă caldura înmagazinată de corp destul de încet, acest lucru realizându-se în mare parte prin respirație.

În caz de insolație, animalele prezintă o stare de slăbiciune, par foarte obosite, apar semne respiratorii- respirație dificilă, accelerată, semne cardiace - se constată tahicardie, semne digestive - diaree, vomă.

Primul și cel mai important lucru este să scoatem animalul din acea zona calduroasă și să-l adăpostim la umbră, într-o încăpere răcoroasă pe o suprafață rece.

Când nu știm, nu ne pasă sau pur și simplu nu facem aceste lucruri, animalele preiau inițiativa.

La fel a făcut și câinele din imagine, după ce în Baia Mare, indicele de confort temperatură-umezeală (ITU) a atins și depășit, de câteva ori, pragul critic de 80 de unități.

Pur și simplu s-a ascuns sub mașina cu aer condiționat a stăpânului său. Dacă țineți câinii în casă și nu aveți ventilație, puneți-le seria fimului Epoca de gheață.

În niciun caz să nu le faceți vânt în această perioadă, adică să nu-i abandonați. Au mai fost vremuri grele ca cele de azi.

Adauga comentariu