13 cu GHINION pentru băimăreni. Dacă A FURAT să ne facem că nu VEDEM. CONSILIERII nu vor RECUPERAREA prejudiciilor în DOSARUL locurilor de joacă

Practic nu există opoziție în Consiliul Local Baia Mare oricât ar dori unele partide să ne demonstreze acest lucru. Acolo unde există însă interese de grup, câte un consilier mai sare la gâtul primarului precum un pui de cățeluș cu botnița la guriță. Faptul că edilul Cătălin Cherecheș, trimis în judecată de două ori de către DNA pentru fapte de corupție, printre care luare de mită în formă continuată, taie și spânzură după bunu-i plac, ne-o demonstrează și votul de la recenta ședință de ieri. Preactic, consilierii trebuiau să voteze un proiect de hotărâre privind

“Neconstituirea Municipiului Baia Mare ca parte civilă, în dosarul penal nr. 88/P/2018 (disjuns din dosarul penal 12/P/2013) al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj pentru fapta materială în atribuirea acordului cadru de furnizare echipamente de recreere și mobilier urban în Municipiul Baia Mare, având în vedere concluziile raportului de expertiză înregistrat la Municipiul Baia Mare cu nr. 38289/12.10.2018”.

Procurorul Ionuț Vasile (foto în deschidere), care a instrumentat și acest caz a fost ținta atacurilor verbale ale lui Cătălin Cherecheș imediat după trimiterea dosarului în instanță, procuror despre care a spus că nu este o portocală (făcând aluzie la procurorul Mircea Negulescu, având această poreclă) ci o lămâie.

Pe lângă repetatul ghinion de a avea primarul din nou trimis în judecată, băimărenii au mai avut parte de încă unul. 13 consilieri au votat pentru neconstituirea ca parte civilă, doi s-au abținut (Daniela Băzarea și Ileana Mureșan, ambele de la PER), Cristian Niculescu Țâgârlaș (PNL) nu a participat la vot pentru că a fost unul din avocații lui Cherecheș în proces, restul au chiulit.

Este o obișnuiță pentru consilierii băimăreni să nu țină cu cei care i-au ales ci cu cei despre care organele de forță spun că au furat. La fel s-a întâmplat și în dosarele AUTOBUZUL și HOREA 46. Nici în aceste cazuri, consilierii nu au vrut ca municipalitatea să se constitue parte civilă în procese.

În traducere, în cazul în care se vor constata nereguli care au dus la prejudicierea banului public, noi ca și comunitate nu vrem să îi recuperăm de la bandiți. Nu vrem înapoi banii duși pe apa corupției, pur și simplu. Asta înseamnă că pe cei care ne reprezintă îi doare undeva de noi și că fraternizează cu posibilii hoți. Nu ar fi fost mai simplu, ca în toate aceste cazuri, să ne constituim parte civilă iar dacă nu se vor constata prejudicii să mergem pur și simplu mai departe, ceea ce înseamnă că ne-am făcut datoria?

Monologul primarului Cătălin Cherecheș la locul de joacă incriminat de procurul "Lămâie"

Despre dosarul locurilor de joacă am scris mai multe articole și am realizat mai multe emisiuni TV pe această temă. Practic la noi s-au cheltuit, în ultimii 6 ani, 10 milioane de euro pe 9 locuri de joacă în timp ce am demonstrat că aceleași firme au făcut aceleași locuri de joacă de 10 ori mai ieftin adică unele și cu 100.000 de euro. Dar ca edilul să ne arate că e șmecher a propus de curând realizarea unui parc de joacă, cu cât credeți? Cu 1 milion de euro pentru ca prostimea să creadă că cele 10 milioane cheltuite în ultimii ani pe locurile de joacă s-au făcut la prețul corect. Te pui cu băieții deștepti? Nu te pui! Proiectul a fost votat. Consilierii v-au trădat, dragi băimăreni!

În dosarul trimis spre judecare de către DNA în luna septembrie, procurorii susțin că pentru licitația cu dedicație pentru firma câștigătoare, edilul a beneficiat de mită sub formă de investiții pentru un loc de joacă, bani pentru o grădiniță și un centru de seniori.

Este evident că primarul nostru vrea să stoarcă lămâia dar să vedem dacă poate să înghită zeama!

 

 

Adauga comentariu