ABUZ. Adriana Petruț, directoarea economică de la CJ Maramureș BLOCHEAZĂ o GARANȚIE de 41.000 de lei pentru că AȘA VOR MUȘCHII ei

Evenimentul "Satele Unite ale României" a strâns, în 18 și 19 august a.c., în comuna Săpânţa - Maramureș, în cadrul proiectului cultural "Reuniunea satelor", aproape 2.000 de participanţi din ţară şi străinătate în fiecare seară. Fiecare județ din România a avut câte 20 de delegați, însumând 800 de participanți oficiali. Firma care a câștigat licitația pentru servicii de transport, cazare și masă pentru 3 zile a trebuit să depună o garanție de bună execuție de 41.052,22 lei (TVA inclus) pe care nu și-o mai poate recupera de la Consiliul Județean care a fost organizatorul evenimentului alături de Asociația Interculturală de Tradiții și cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale. Motivul? Pur și simplu nu vor mușchii directoarei economice care se dovedește a fi stat în stat la CJ.

Evenimentul a fost unul câmpenesc și reușit. O firmă din Baia Mare cu experiență notabilă în servicii de cazare și servire a mesei a câștigat licitația care cuprinde pe lângă servicii de scenă pentru spactacole, transport dus-întors din județul de reședință al fiecărei delegații până în Săpânța - Maramureș, cazare pentru cele două nopți, 18 și 19 august 2018 dar și masa pentru cele 3 zile: 18 august (masa de seară), 19 august (mic dejun, prânz și masa de seară) și 20 august (mic dejun) servite în Săpânța, la bucătărie câmpenească pe pajiste, cu mâncare tradițională, (meniu fix).

Toate bune și frumoase. Lumea mulțumită. Evenimentul s-a bucurat de aprecieri ale publiului dar și din partea autorităților cu toate că Adriana Petruț, directoarea economică a CJ, de care se plâng și alți prestatori de servicii, a agățat în fel și chip în derularea acestui proiect. Acum nu vrea pur și simplu să restituie fimei prestatoare, garanția de 41.052,22 lei cu toate că a aprobat toate etapele desfășurării evenimentului și, culmea, a și efectuat plata serviciilor ceea ce demonstrează că ele au fost prestate potrivit caietului de sarcini.

Laura Lupșe: “Nu ne dă garanția pentru că nu vrea”

Laura Lupșe, reprezentanta firmei prestatoare a declarat pentru Ziarul de Baia Mare că ceea ce face directoarea economică Adriana Petruț este un abuz și că are toate documentele în regulă:

“Am depus la dosar tot ce mi s-a cerut potrivit caietului de sarcini. A aprobat tot. Apoi m-a pus să modific anumite lucruri pe care le aprobase ca fiind bune. Șicane, mereu. Am mai pățit-o cu ea și în urmă cu ceva timp când mi-a descalificat o ofertă pentru flori cu toate că era cu prețul cel mai mic. Acum vrea să fac un alt tabel cu semnături, legat de decontul bonurilor de conbustibil pentru transport, ceea ce e imposibil pentru că am avut 800 de oameni din întrega țară. Cum să-i chem din nou la semnat? Și dacă nu era bine de ce mi le-a acceptat la decont și a făcut plata? Deci dacă a plătit însemnă că am făcut totul conform contractului dar nu vrea să ne dea garanția”

Doru Dăncuș, vicepreședinte CJ: “Garanția trebuia restituită

Vicepreședintele Coniliului Județean Maramureș, Doru Dăncuș (foto sus) cunoaște aceste aspect de nerestituire a garanției și-i dă dreptate prestatorului:

“Garanția trebuia restituită în termen de 14 zile de la depunerea cerereii de solicitare în acest sens. Firma prestatoare este în drept să o primească. Și-a executat obligațiile conform caietului de sarcini. Și comisia de recepție a notat faptul că totul a decurs conform înțelegerilor contractuale”.

Coleg cu directoarea: “Așa vor mușchii ei

De la vicepreședintele Consiliului Județean am plecat spre biroul directoarei Adriana Petruț. De la un coleg am aflat că nu este în birou. Cunoștea problema. La întrebarea de ce crede că nu se restituie acestă garanție, omul ne-a răspuns zâmbind: “Așa vor mușchii ei”.

Laura Lupșe nu se lasă și o caută insistent pe șefa de la economic. Numai că nici Adriana Petruț nu se lasă găsită.

“M-a blocat și pe telefon

“Mi-a blocat apelurile de pe mobil. Nu îmi răspunde nici de pe telefonul de la firmă. Nu răspunde niciunui angajat al nostru. Ne știe numerele. La un moment dat m-am întâlnit cu doamna pe coridor la Consiliu și am întrebat-o de restituire și dacă are ceva cu mine. A refuzat să-mi răspundă”.

De aproximativ un an și jumătate, prin lege, cei de la Economic, din orice instituție publică, sunt răspunzători și din punct de vedere penal pentru cee ce semnează. Numai că aceste prevederi nu îi fac doar răspunzători ci și abuzatori. Cea mai ciudată decizie a departamentului condus de Adrian Petruț a fost respingerea unui proiect de premiere a elevilor maramureșeni, buni la învățătură, proiect care în mai mulți ani la rând a primit aprobarea aceluiași departament. Motivul? Același. Așa au vrut mușchii lui Gerald Barbul, șeful Serviciului Departamentului Economic. Așteptăm în continuare reacția directoarei Adriana Petruț care nu ne-a răspuns nici la telefon nici la sms.

 

Adauga comentariu