"Amenzi" mai mici. S-a MICȘORAT costul BILETULUI cu SUPRATAXĂ pentru autobuze și troleibuze

Ieri, consilierii locali băimăreni au redus biletul de suprataxă pentru călătorii clandestini care nu-și cumpără bilete pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun, autobuze și troileibuze.

Costul acestora a scăzut de la 80 de lei la 50 de lei, cu aplicabilitate de mâine. Practic, biletul cu suprataxă este un fel de amendă mai blândă pentru cei care nu-și cumpără bilete. Amenzile în astfel de cazuri se ridică între 100 și 500 de lei dar achiziționarea pe loc a unui bilet de suprataxă te scapă de contravenție.

În comisia de specialitate, discuțiile au fost pe marginea faptului că cei mai mulți călători care riscă și călătoresc fără bilet în sistemul de transport public, pe raza municipiului Baia Mare, sunt persoane fără posibilități materiale. Astfel, s-a considerat că bilteul de suprataxă este prea scump. Au existat și voci care au spus că în acest mod sunt încurajați călătorii clandestini care oricum vor spune că nu își permit nici bilet, nici amendă nici biletul de sprataxă cu tarif de acum redus.

Adauga comentariu