Ani de închisoare pentru Petru Godja “JAGA” din Oncești pentru că A ADUS PESTA în Maramureș. Îl scapă șeful ginereleui său, Liviu-Constantin Grozavu?

Ziarul de Baia Mare este singurul ziar care v-a dat numele și cu ce se ocupă cel care a adus și răspândit pesta porcină africană (PPA) în Maramureș. Este vorba de Petru Godja "Jaga" din Oncești Maramureș (foto stânga), care a făcut practic trafic cu porci infectați cu PPA și cu alte ocazii, comerț ilicit cu animale și cereale sub ochii închiși ai polițiștilor, fiind socrul șefului de post din Bârsana.

Protecția acestui individ este inexplicabilă, după ce a fost prins de două ori de către polițiștii din Bihor și Satu Mare, traficând practic porci cu PPA din zonele infectate pe care i-a vândut în Maramureș. Scriam că Jaga este protejat de către polițiști, logic, după toate acestea. Jaga a făcut totul cu premeditare. Cu toate acestea, mașina nu i-a fost confiscată și nici dezinfectată. Când începe o anchetă asupra polițiștilor care l-au potejat? Probabil, niciodată!

Mai mult, zvonurile că traficantul Jaga va scăpa doar cu o amendă au existat încă de la începutul izbucnirii isteriei pestei și sunt acum alimentate și de faptul că Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, comisar șef de poliție Liviu-Constantin Grozavu (foto dreapta), a afirmat în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență că acest lucru este cel mai posibil.

Deocamdată, Petru Godja este doar cercetat:

“Pe numele său s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de răspândire a bolilor la animale și plante”, a declarat pentru ziarul de Baia Mare, subispectorul de poliție Florina Meteș, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

Iată ce spune legea în acest caz:

CAPITOLUL V
Infracţiuni contra sănătăţii publice

Art. 355

Răspândirea bolilor la animale sau plante

  1. Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase la animale sau plante ori a dăunătorilor, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli ori a dăunătorilor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

Întrebată dacă este posibil ca Jaga să fie ceretat și pentru trafic, Florina Meteș a mai adăugat

“În timpul cercetărilor, se mai pot adăuga, în funcție de fapte, și alte infracțiuni”.

Petru Godja zis Jaga este un traficant. De ce polițiștii nu-l tratează nici acum ca atare? De ce comisarul șef de poliție Liviu-Constantin Grozavu s-a antepronunțat chiar dacă nu oficial? De ce polițiștii bâjbâie de câte ori este ceva grav și sar opăriți la toate mărunțișurile? Poate că doar pentru atât sunt pregătiți.   


 

 

Adauga comentariu