A ARS groapa de GUNOI a Băii Mari din cauza CĂLDURII. Directorul Drusal crede că a pornit de la un CIOB de STICLĂ ce a produs efectul de lupă. Pompierii au STINS focul

În aceste zile a fost caniculă în Baia Mare. Groapa de gunoi a Băii Mari, unde practic societatea de salubrizare Drusal SA depozitează toate gunoaiele din zona Băii Mari și care trebuie să dispară până în octombrie 2020, a luat foc în această după-masă.

De foarte mulți ani, groapa ecologică de la Fărcașa a fost o minciună. Studii, studii și iar studii. Bani aruncați pe fereastră. Nu avem sistem de management integrat al deșesurilor. Nepăsarea autorităților rezistă și nu se aprinde.

Ziarul de Baia Mare a reușit să-l contacteze, la această oră târzie, pe Mihai Apan, directorul general al Drusal.

“Noi avem camere de supraveghere peste tot. Am observat focul în fază incipientă și am chemat Pompierii. Dacă se pune problema să-i plătim, o vom face. Și noi avem cisterne și putem controla un incendiu mai mic dar nu puteam risca să se extindă. Dacă focul creștea în intensitate ar fi fost greu de controlat”, ne-a declarant Mihai Apan.

Cu referire la cauza producerii incendiului, Apan ne-a spus:

“Este posibil ca un ciob de sticlă să fii produs efectul de lupă. Am vizionat imaginile de pe camere și nu am văzut oameni care să fii provocat incendiul”.

Directorul Mihai Apan ne-a mai declarat că Drusal deține toate autorizațiile necesare și că groapa de gunoi funcționează legal.

"Nu este adevărat ce se vehiculează că groapa nu este legală. Desigur, ea nu ar trebui să existe în această formă. Din octombrie 2020, sperăm, că vom duce gunoiul la Fărcașa. Avem avize de la Mediu de la Ape și am făcut și un studiu de impact asupra stării de sănătate a  populației. Funcționăm legal".

Foto: Gheorghe Gligan

Adauga comentariu