AU SPART SEDIUL CRIMEI DEZORGANIZATE

Dacă închideți ochii și vă imaginați cum arată un jaf, probabil o să vă vină în minte niște scene din filmele americane, cu niște băieți cu cagule care intră într-o bancă și ies plini de bani. Dacă vă trageți un ciorap de damă pe cap, s-ar putea chiar să vă simțiți ca niște gangsteri. Sau s-ar putea chiar să vă placă, nu știu eu ce fetișuri aveți, perverși micuți.

Să ne revenim. Dați ciorapul jos, deschideți ochii și uitați-vă în jurul vostru. Ce vedeți? Aceeași țară care pare inventată, doar că nu e. Pentru că hoții noștri nici măcar n-au nevoie de un ciorap de damă ca să jefuiască poliția. Deci, nu un magazin de la colțul blocului, nu un sediu obscur de bancă de cartier, ci ditai sediul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din București.

Așezați-vă comod, luați ceva de ronțăit și să ne punem pe râs.

Niște băieți treceau prin fața sediului BCCO București. Și cum n-aveau nimic mai bun de făcut, au zis să intre, să vadă care-i atmosfera prin instituție. Polițistul de la intrare dormea dus, așa că au zis să facă un tur al instituției, dacă tot erau prin zonă. Au urcat la etajul unu, au văzut o ușă care se deschide cu cartelă, și ce și-au zis: „băi, cum ar fi să spargem noi ușa asta?” Și, n-o să vă vină să credeți, dar au spart-o. În birouri au găsit niște lucrui care s-au gândit că n-au cum să-i încurce prin casă, așa că le-au împrumutat.

Încărcați cu televizoare, bormașini și alte lucruri de valoare, au trecut, din nou, pe lângă paznicul care dormea tun, s-au urcat într-un taxi și duși au fost. Este că, până acum, vi se pare un film cu proști? Dar este o știre cât se poate de reală, dată în exclusivitate de gandul.info.

Și dacă credeați că totul s-a terminat aici, subestimați acest popor. Hoții au fost găsiți în aceeași noapte, dar nu prin vigilența poliției, ci din greșeală. Citez de pe gandul.info:

„Ulterior, după ce s-a trezit și a realizat ce situație a avut loc pe tura lui, ofițerul de serviciu a anunțat, disperat, incidentul. În timp ce judiciariștii vizionau imaginile surprinse de camerele de supraveghere, prin apel 112 s-a anunțat o bătaie în toată regula, pe strada Mărgeanului din cartierul Rahova.

La fața locului au ajuns polițiștii Secției 19, care au constatat că mai mulți bărbați care au coborât din două taxiuri s-au luat la pumni și deranjează liniștea publică. Câteva minute mai târziu, polițiștii au înțeles că scandalagiii sunt tocmai hoții care spărseseră sediul BCCO și care se încăieraseră, în plină stradă, după ce nu s-au înțeles la împărțirea prăzii. Aceștia au fost reținuți imediat și se află deja în arest preventiv.”

Vă las să vă opriți din râs. Gata? Vă mai las puțin, că e prea bun materialul. Bun, acum să aducem în discuție, cât de serios putem, niște aspecte:

Cam cât de în siguranță ne putem simți, dacă niște hoți intră fluierând într-un sediu al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate?

Să se determine câte miștouri se vor face de paznicul adormit.

Dacă vă trageți pe cap un ciorap de damă și încercați să dați un jaf la poșeta parteneri de viață, cred că aveți mai mult succes.

Astfel, să ne gândim, cu compasiune, la băieții ăia, care au trecut de la extaz la prostie în aceeași noapte: au intrat ca-n brânză într-o instituție a forțelor de ordine, au prădat-o, dar s-au dat de gol din cauza lăcomiei.

Să se determine dacă vor scăpa de miștouri toată viața.

Sper că scenariștii sunt pe recepție, că n-ai cum să scrii ceva mai bun.

Adauga comentariu