Audio EXCLUSIV. Familia fetei dispărute, Valentina Rusnac, are o IPOTEZĂ șoc: “Fetița a fost FURATĂ!”. Poliția NU VREA să facă percheziție la o vecină suspectată după ce NU A IMPLICAT Salvamont în căutări

Ziarul de Baia Mare este singura publicație care anchetează cazul fetei dispărute din Repedea, Maramureș, trăgând semnale după semnale vizavi de refuzul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)  Maramureș de a implica Salvamont Maramureș în căutările micuței Valentina Rusnac.

Am demonstrat cu documente, că în astfel de cazuri, Salvamont este cea mai în măsură instituție să facă acest lucru, fiind specializată în căutări de persoane rătăcite sau dispărute, rezultatele în alte cazuri similar fiind chiar spectaculoase.

Suspect este și faptul că după toate aceste dezvăluiri, IPJ Maramureș s-a încăpățânat în continuare să facă acest demers legal, încălcând practic protocolul semnat, la nivel național, între Poliție, Jandarmerie și Salvamont.

Bănuiala că cineva pune frână găsirii fetiței care are puțin peste 6 anișori capătă contur adevărat.

Un mesaj cum că micuța Velentina ar fi putut fi răpită pentru trafic de organe a rămas doar o presupunere aiuritoare până când, ca din cer, un telefon al unui membru al familiei fetei dispărute, vine și pune sare pe rană, declarând în exclusivitate pentru Ziarul de Baia Mare că familia crede în ipoteza furtului fetei. Sub protecția anonimatului, bărbatul ne-a dat și câteva elemente care se lipesc suspiciunii că există persoane care nu doresc aflarea adevărului.

Vecina familiei Rusnac este în vizorul bănuielilor. Aceasta ar știi că Valentina s-a înecat, spunându-le asta căutătorilor dar nu a fost de acord ca să-i lase pe anchetatori să verifice și o parte din domeniul său. Toate acestea, coroborate cu desele conflicte dintre cele două familii vecine, suspiciunea că femeia ascunde ceva este tot mai clară în timp ce alți vecini au fost de acord cu căutările pe proprietăție lor.

“S-a cerut mandat de percheziție, de trei ori. Pentru o vecină, doar că tatăl fetiței a fost amenințat de către ginerele persoanei. Cu femeia (vecina – nota redacției) au existat certuri. Când au început căutările le-a spus tuturor <<Nu mai căutați fetița pentru că a căzut în apă și a murit>>. Adică în loc să vii să mă ajuți, tu mă descurajezi. Dacă tu presupui că ai o problemă caută-mă și fără mandat de percheziție, hai caută-mă în casă, unde vrei tu, dar ea nu vrea nici cu mandat de percheziție”, ne-a spus apelantul.

În plus, membrul familiei care a apelat doar la Ziarul de Baia Mare, văzând eforturile noastre în aflarea adevărului n-ea declarat că un alt membru al familiei a fost amenințat cu cuțitul de o rudenie a vecinei suspectată că deține informații ascunse despre dispariția Valentinei.

Nu în ultimul rând, bărbatul din familia Valentinei ne-a declarat că se tem de vecinii lor, care sunt periculoși și care au cel puțin o rudenie în poliție.

Poliția nu i-a în calcul varianta RĂPIRII

“Nu mergem pe varianta asta. Informațiile sunt cele pe care vi le-am transmis până acum. Mergem pe varianta că fetița ar fi putut cădea în apă. În momentul în care vom avea alte informații vi le vom oferi. În legătură cu percheziția, o astfel de măsură se poate lua doar în anumite condiții”, ne-a declarat subinspector de poliție Florina Mateș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Adauga comentariu