Baia Mare, CAPITALA Maramureșului privind FURTURILE din AUTOTURISME. Ieri, hoții au dat înc-o lovitură

Siguranţa autoturismelor depinde şi de proprietari care, adoptând o conduită preventivă, ar putea evita victimizarea. Furturile din autoturisme sunt un tip de infracţionalitate care se regăseşte în special în comunităţile urbane, aglomerate. Vizate de infractori sunt în special bunurile lăsate la vedere în autoturisme, pentru sustragerea cărora hoţii fie profită de neasigurarea maşinii de către proprietar, fie provoacă distrugerea geamurilor.

În primul trimestru al acestui an, în judeţul Maramureş au fost sesizate 68 de furturi din autoturisme, 50 dintre acestea în municipiul Baia Mare. Electronicele, aparatele electrice, genţile, borsetele sau telefoanele lăsate la vedere favorizează producerea de infracţiuni.

Ultima sesizare de acest gen a fost ieri, când, dintr-un autoturism lăsat cu portierele neasigurate pe strada Vasile Alecsandri din municipiu, au fost sustrase două telefoane mobile, prejudiciul reclamat fiind de peste 9000 de lei.

Sunt şi situaţii în care prejudiciul cauzat prin distrugerea geamului sau a lunetei este mai mare decât valoarea bunului sustras, deoarece genţile uitate la vedere nu conţin bunuri.

Pentru prevenirea furturilor din mașini, poliția ne recomandă următoarele lucruri:

„Nu lăsați la vedere, în interiorul mașinii, obiecte de valoare (telefoane mobile, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poșete), chiar dacă lipsiți pentru scurt timp. Nu lăsați la vedere (sau în torpedou) documente personale sau ale autoturismului. În stațiile PECO, nu lăsați autoturismul neasigurat în timpul achitării contravalorii combustibilului. Nu lăsați geamuri deschise sau întredeschise dacă părăsiți autoturismul, chiar și pentru scurt timp. Asigurați-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiți mașina și acționați închiderea centralizată”, ne-a declarat subinspector de poliție Florina Meteș, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș

 

Adauga comentariu