Bolojan alege diferit de Boc și Rares Bogdan și îl sustine pe Ludovic Orban

PNL Bihor îl susține pe Orban. Cu o majoritate consistentă, PNL-știi bihoreni au votat duminică, în prezenţa preşedintelui PNL, moţiunea „Forța Dreptei” în baza căreia Orban va candida la Congresul din septembrie.

„Mă bucură în mod deosebit susținerea primită astăzi din partea organizației din Bihor a Partidului Național Liberal, prin votul asupra moțiunii „PNL - Forța Dreptei”. Le mulțumesc colegilor din Bihor pentru încrederea pe care mi-o acordă și pentru opțiunea covârșitoare pe care au făcut-o în această etapă”, a notat Ludovic Orban pe pagina sa de socializare. 

Organizația PNL Bihor este condusă de Ilie Bolojan, unul dintre cei mai influenți liberali din partid, care erau nehotărâți cu privire la candidatul căruia să îi acorde sprijinul la Congresul din 25 septembrie.

Doar cu o zi înainte Biroul Judeţean al PNL Bihor a decis, tot prin vot, să nu recomande delegaţilor la Congres susţinerea niciuneia din cele două candidaturi, a lui Ludovic Orban ori a lui Florin Cîţu.

Orban a salutat decizia PNL Bihor de a lăsa fiecare delegat să decidă singur cu cine votează la alegerile interne.

Din delegația care va reprezenta PNL Bihor la Congresul Național din 25 septembrie vor face parte 192 de delegați, potrivit bihon.ro

Clujul în schimb a ales să susțină candidatura lui Florin Cîțu.

Primarul Emil Boc a fost printre cei mai puternici susținători ai lui Vasile Cîțu, iar recent și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și-a anunțat susținerea pentru Florin Cîțu. 

Potrivit acestora, Cîțu ar putea aduce „un suflu nou” în partid. 

Clujul va avea un număr de 173-175 de delegați la Congresul PNL din septembrie, potrivit viceprimarului Dan Tarcea, președinte al PNL Cluj-Napoca. 

„Am amintit astăzi la Oradea că există o prevedere în Statutul Partidului Național Liberal care menționează că niciun delegat care participă la Congres nu poate primi mandat imperativ din partea vreunei organizații. Fiecare delegat care participă la Congres ia decizia cu privire la alegerea președintelui PNL în funcție de propria voință, în funcție de propria evaluare și propriul discernământ. (...).

Cunosc foarte bine organizația PNL Bihor și am o relație foarte bună cu președintele Ilie Bolojan, cu reprezentanții filialei în Parlament și cu cei din administrația locală, o relație de cooperare și de sprijin reciproc. (...).

Îmi doresc să înceteze atacurile reciproce în această campanie. Ceea ce trebuie să dovedești pentru a dobândi calitatea de președinte al Partidului Național Liberal este măsura în care ești muncitor, ai viziune, obiective, că ai capacitatea de inspira ca lider și că știi să pui în practică un management serios pentru partid.

De aceea, în campanie mă voi referi mai puțin la contracandidatul meu și mai mult la ceea ce vreau să fac pentru Partidul Național Liberal”, a mai notat Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook. 

 

 

 

featured image: ebihoreanul.ro

Adauga comentariu