Cătălin Cherecheș, ACCESE de furie și amenințări la adresa PROCURORULUI "lămâie" care-l anchetează și SRI: “O să ajungeți la PUȘCĂRIE și o să vă trimit niște reviste”

Cătălin Cherecheș a susținut azi o declarație de presă de aproape o oră în locul conferinței promise, deoarece jurnaliștilor nu le-a fost permis să adreseze întrebări la final. El a lansat o serie de acuzații și amenințări la adresa procurorilor DNA și celor de la SRI. Cel mai vizat a fost procurorul care ieri l-a trimis din nou în judecată pentru mai multe infracțiuni în cel mai vechi dosar al lui Cherecheș:  luare de mită în formă continuată, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția pe care o îndeplinește, fals în declarații în formă continuată, corupere a alegătorilor în formă continuată. 


“Am fost arestat de către acest procuror lâmâie”

Procurorul Ionuț Vasile (foto sus) a fost ținta atacurilor verbale ale lui Cătălin Cherecheș despre care a spus că nu este o portocală (făcând aluzie la procurorul Mircea Negulescu cu această poreclă) ci o lămâie. “Am fost arestat în ziua când mi-am depus candidatura de către acest lămâie și băgat la demisol în pușcăria de la Gherla pentru ca alții să pună mâna pe tot, imobiliare, cianură (…) Am ajuns la o limită din punctul meu de vedere și nu mai am de ce să tac. O să vă vorbesc despre DNA și SRI, despre interese politice și economice de la nivel local și nivel central”, a început tirul acuzațiilor, Cătălin Cherecheș. Primarul s-a victimizat, și-a victimizat familia și a promis răzbunare pe toată lumea, jucând la cacealma, lăsând să se înțeleagă faptul că știe multe despre toți dar nedeclarând practic nimic. “Există intererese ale unor persoane. Pe firmele lor sunt cu state de plată familiile celor de la DNA și SRI și o să vă spun toate acestea pas cu pas”, avea să arunce bomba, în continuare, cel trimis deja de două ori în judecată de către DNA pentru luare de mită în formă continuată și alte intracțiuni. Numai că pas cu pas, dezvăluirile s-au transformat într-un discurs de tip entuziasm excesiv al unui ins care nu mai are ce pierde dar nici cu ce să se apere. 

La PUȘCĂRIE cu procurorii

În mod repetat, Cătălin Cherecheș a făcut referire la procurorul despre care spune că în mod obsesiv îl urmărește:

“Se gândesc șefii tăi că pot ajunge la pușcărie împreună cu tine? Șefii aceia care au semnat toate actele pe toate procedurile? Vor răspunde în fața legii. Am fost ascultat și urmărit, familia mea a fost ascultată”.

Firul logicii i s-a rupt lui Cherecheș împins de furia pe care a avut-o și revărsat-o pe anchetatori despre care spune că i-au întocmit acest ultim dosar de trimitere în judecată pe protocoale ilegale. Atacurile la adresa procurorului Ionuț Vasile au continuat: “Pușcăria este pentru oameni. Acolo o să te îngrași. O să te sece. O să te uște”. Cherecheș nu a mai știut sigur dacă procurorul pe care-l vede după gratii o să să usuce, adică o să slăbească sau o să se îngrașe, atacând fără logică și argumente. Vrând să fie ironic, primarul Băii Mari a ținut să menționeze că după ce procurorii și cei de la SRI vor ajunge la pușcărie “o să am atâta suflet să vă trimit niște reviste”, exercițiu cu care s-a confruntat probabil chiar el la Gherla. Despre procurorul care susține că i-a fabricat dosarele a mai declarat că nu are niciun Dumnezeu și nici scrupule, elemente care nu au de a face cu o anchetă penală dar sună bine pentru cine nu pricepe.


Atac la Eduard Hellvig: “Să-mi spună interesele pe care le are în Baia Mare”
Spre finalul lungii sale declarații, Cătălin Cherecheș a lăsat să se înțelegă faptul că știe de anumite întâlniri ale celor de la serviciile secrete, în anumite cabane de la marginea Bucureștiului și din alte părți dar nu a spus nimic concret, vrând doar să epateze, arătând de fapt că este slab și că nu are pe nimeni la mână așa cum a vrut să păcălească pe toată lumea prin discursul său aparent veninos. Nici directorul SRI, Eduard Hellvig nu a scăpat de acuzații și întrebări:

“Să-mi spună Hellvig interesele pe care le are în Baia Mare. O să cer contractele de sponsorizare de la DNA și de la SRI și o să le fac și eu plângeri penale pentru luare de mită pentru că și ei beneficiază de sponsorizări”,

făcând referire la acuzațiile DNA din ultimul dosar în care este bănuit că a primit mită sub forma unor sponsorizări de la o firmă. Finalul a fost dedicat aceluiași procuror “lămâie”: ‘Să-ți fie de bine domnule lămâie când zi de zi vei stoarce din tine sudoarea atunci când te vor ancheta”. La un moment dat, pronunțând în mod obsesiv termenul “lâmâie” a spus, vrând să pară miștocar, “să nu schimb vreo două consoane în acest cuvânt să iasă altceva.”

Adauga comentariu