Cătălin Cherecheș A FOLOSIT o mașină a Poliției Locale pe post de ANTEMERGĂTOR formând o COLOANĂ OFICIALĂ ILEGALĂ pe ruta Baia Mare-Sighetu Marmației. IPJ dă dreptate Ziarului de Baia Mare

Ziarul de Baia Mare a primit o informație incredibilă de la câțiva martori oculari, potrivit căreia în urmă cu fix o săptămână, primarul Cătălin Cherecheș, a ordonat formarea ilegală a unei coloane oficiale care să-l însoțească într-o deplasare de la primăria Băii Mari până la Sighetu Marmației. Astfel am demarat o investigație și lucrurile încep să se adeverească. Practic, Cherecheș a făcut mai multe lucruri în neconformitate cu legea, obișnuit fiind în această postură. Asta după ce, în ultimii ani, a fost văzut de mai multe ori, folosind illegal girofarul pe mașina proprie sau a primăriei, lucru care l-a făcut și directorul executiv al Poliției Locale, Gheorghe Perian (foto, în dreapta primarului).

ANTEMERGĂTOR, mașină a Poliției Locale în loc de Poliție Rutieră

Numeni nu-l mai poate opri. Încalcă legile și regulamentele atunci când vrea sau are chef să ne sfideze. Are la cheremul său un întreg aparat executiv care nu-i iese din cuvânt și-i suportă toate abuzurile, un corp de consilieri locali despre care spune că-i are la mână pe aproape toți cu câte ceva și nu în ultimul rând polițiștii locali, pe post de paznici personali sau complici la abuzurile sale în serviciu. În urmă cu o săptămână, Cherecheș a avut la primărie o delegație oaspete pe care s-a gândit să o conducă până la Sighetu Marmației, aceasta urmând a pleca în Ucraina.

Dar pentru că în obișnuința sa de a se deplasa încâlcând nomele de circulație, adesea cu girofarul pe bord, așa cum a fost surprins chiar în imagini, Cherecheș a ordonat unei mașini a Poliției Locale să-i fie antemergător până la destinație. Astfel, un număr de câteva mașini au format ilegal o coloană oficială, cu polițiști în fruntea ei, cu toate că la coloană oficială nu au dreptul decât câțiva oficiali ai României, ceea ce nu este cazul aici.

De remarcat este faptul că avem mai multe ilegalități aici. În primul rând, în fruntea unei coloane oficiale trebuie să se afle un echipaj al poliției Rutiere, care are atribuțiuni în acest sens, cei de la locală neavând astfel de sarcini. Și dacă ar fi avut o mașină de la Rutieră în față, Cătălin Cherecheș nu putea beneficia de astfel de privilegii pentru că nu este demnitar. Asta a fost prima încălcare a legii, adică a folosit o coloană oficială în mod ilegal.

A doua ilegalitate a fost aceea că mașina Poliției Locale Baia Mare a folosit semnale speciale de avertizare sonore şi luminoase și în afara Băii Mari, pe întrega rută până la Sighetu Marmației transformându-se în antemergător!

Ziarul de Baia Mare a sesizat IPJ Maramureș

Coloana ilegală a lui Cătălin Cherecheș a brăzdat astfel județul din Baia Mare până dincolo de deal, dând la o parte toți șoferii pe care i-a întâlnit. În zeci de localități toată lumea a fost la picioarele edilului certat cu legea, fiind trimis a doua oară în judecată de către DNA pentru fapte de corupție, printre care luare de mită în formă continuată. Fiecare mașină a trebuit să tragă pe dreapta și să facă loc unui alt abuz marca Cherecheș.

Având în vedere că pe raza orașului Baia Sprie sunt amplasate mai multe camere stradale de supraveghere, Ziarul de Baia Mare a cerut Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Maramureș, prin intermediul Biroului de Presă, verificarea trecerii coloanei ilegale a lui Cătălin Cherecheș.

Au fost demarate VERIFICĂRI: ANTEMERGĂTORUL ilegal a fost surprins în imagini

În cursul zilei de azi am primit confirmarea bombă. O mașină a Poliției Locale Baia Mare a fost surprinsă pe imaginile de supraveghere gonind în trombă, urmată de alte mașini, uzând de semnalele luminoase și acustice, așa cum ne-au relatat martorii oculari.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră verbală, vă comunicăm faptul că actualmente se desfășoară verificări în legătură cu posibila încălcare a prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, de către conducătorul unui autoturism inscripționat cu denumirea unei instituții de Poliție Locală, în timp ce se deplasa pe D.N. 18. Funcție de rezultatul verificărilor, vor fi dispuse măsuri legale”, ne-a declarat Eftimie Marius, comisar șef în cadrul Serviciului Cabinet al IPJ Maramureș. Verificările se fac de către Poliția Locală Baia Sprie și Poliția Rutieră Baia Mare.

Șefii Poliției Locale Baia Mare și Baia Sprie nu răspund

Ziarul de Baia Mare i-a solicitat ieri o întrevedere șefului Poliței Locale din Baia Sprie, Nicolae Bârsoan dar acesta nu a mai dat curs întâlnirii. Am sunat la dispeceratul Poliției Locale Baia Mare, unde a fost notată solicitarea unui punct de vedere vizavi de aceste aspecte dar va trebui să revenim luni.

Dorin Coste, directorul Direcţiei Generale de Acţiune Civică din cadrul Municipiului Baia Mare de care aparține Poliția Locală Baia Mare nu ne-a răspuns la telefon și nici la sms. Oricum Coste, este unul dintre protectorii-slugoi ai lui Cherecheș de pe vremea când trebuia să-l urmărească și era șeful Serviciului de Investigații Criminale și NU AU PREZENTAT INSTANȚEI RAPORTUL care să arate dacă inculpatul Cherecheș a încălcat sau nu controlul judiciar, cu toate că prin repetate demersuri jurnalistice i-am adus lui Coste argumente clare că primarul a încălcat aceste reguli.

După aceea, Coste anchetatorul a ajuns Coste antemergătorul! Fapta pentru care se poate face vinovat Călălin Cherecheș și ceilalți șmecherași cu girofar este abuz în serviciu.

Ce spun LEGILE

Niciun autovehicul nu are voie să facă parte dintr-o coloana oficială fară a avea alături o mașina a Poliției Rutiere. Conform Ordonantei OUG 195 pe 2002 privind circulația pe drumurile publice, coloana oficială este formată din: unul sau mai multe vehicule care circulă pe drumul public și sunt însoțite de unul sau mai multe autovehicule ale politiei rutiere, care au în funcțiune semnale speciale de avertizare sonore și luminoase de culoare roșie. Toate coloanele oficiale sunt asigurate exclusiv cu echipaje ale politiei rutiere".

Legea poliției locale nr. 155/2010, spune clar că Poliția Locală are atribuțiuni doar pe raza administrației publice locale căreia îi aparține

Art. 2. - (1) Poliția locală își desfășoară activitatea:

a) în interesul comunității locale, exclusiv pe baza și în executarea legii, cât și a actelor autorității deliberative și ale celei executive ale administrației publice locale;

Iată cine are dreptul la Coloană oficială

Echipajele poliţiei rutiere sunt cele care asigură însoţirea coloanelor oficiale cu ajutorul cărora sunt transportaţi demnitarii români, după cum prevede Regulamentul pentru aplicarea Codului rutier. Mai exact, potrivit documentului, echipajele poliţiei rutiere se ocupă de însoţirea următorilor demnitari (precum şi de oficialităţile străine cu funcţii similare): preşedintele României; preşedintele Senatului; preşedintele Camerei Deputaţilor; prim-ministrul Guvernului.

 

Comentarii

Eu

15.10.2018 09:13

Localii astia sunt penibili maxim.gardieni cu girofar...

Adauga comentariu