Cătălin Cherecheș, SCANDAL MONSTRU pe o terasă din Baia Mare. Polițiști și jandarmi, sosiți la fața locului FĂRĂ RESPECTAREA PROCEDURILOR LEGALE

Cătălin Cherecheș, primarul Băii Mari a fost implicat, în urmă cu mai bine de două săptămâni, într-un scandal monstru pe terasa celei mai cunoscute cafenele din zona zero a orașului. Primarul era la cafeluța de sâmbătă dimineață când un cetățean l-a abordat aducându-i diverse acuzații verbale iar discuția a degenerat și s-a lăsat cu prezența forțelor de ordine ca-n filmul Hobbitul: Bătălia celor 5 armate: Cătălin Cherecheș, fostul polițist, actualmente angajat al primăriei, Dorin Coste, Poliția Locală, Poliția Municipală și Jandarmeria. Bravo băieți! Toți împotriva unui bunicuț de vreo 60 de ani. Acum omul are probleme cu legea. 
După SRI îi are la degetul mic pe băieții de la Poliție și Jandarmerie


Cazul a fost ținut sub tăcere de către toate instituțiile de ordine publică la ordinul lui Cătălin Cherecheș, adică mușamalizat. De la ospătarii de le cafenea, care tremură dacă întrebi de incident, până la polițiști și jandarmi. Pentru a da credibilitate acestei informații, pentru cei care nu conosc actele banditești ale edilului trimis în judecată de două ori de către DNA pentru multiple fapte de corupție, menționez faptul că la ultima conferință de presă halucinantă a primarului, acesta a spus că băieți din SRI îl țineau la curent cu interceptările DNA considerate de către el, ilegale! Grav. Extrem de grav iar SRI ar trebui să lămurească aceste aspecte. Adică sunt și la SRI oameni cu suflet și frică de Dumnezeu care-i spuneau că DNA folosește apratură ilegală, pe mandate fabricate, care nu-i aparține. Deci dacă-i are la mână pe sereiști, lucru care nu cred că este adevărat, vă demonstrez că-i are la mână și pe polițiști și jandarmi. Cherecheș s-a aflat la o masă situată în afara cafenelei, plasată pe trotuar. Bărbatul care se pare că trecea întâmplător pe acolo a început să-l ia la rost amintindu-i de faptele sale penale dar și de unele fapte ale răposatului său tată. Cuvintele omului au fost legate de faptul că primarul fură așa cum a făcut și tatăl său. Primarul s-a înfuriat și a început un schimb de replici în care bărbatul în etate s-a ținut tare, spun cei care cunosc cazul. Acesta ia reproșat lui Cherecheș și lucruri care țin de administrarea proastă a municipiului. Pe terasă nu era lume multă dar edilul a fost însoțit de către fostul polițist Dorin Coste, actualmente director al Direcţiei Generale de Acţiune Civică din cadrul Municipiului Baia Mare.


Pentru PRIMAR, vin TRUPELE fără a suna la 112! Pentru RESTUL cetățenilor, nu!
Iritat, primarul Cherecheș a vorbit la telefon. Imediat au sosit polițiștii de la Municipiu dar și cei de la Locală. Și o patrulă de jandarmi a ajuns pentru a-l împiedica pe bunicuțul furios să-l critice pe primarul care pune suflet și ia mită, potrivit DNA. Numai că atâtea instituții ale statului, plătite din bani publici, au făcut un spectacol grotesc fără să respecte legea. Alături de cel mai anchetat și trimis în judecată primar din istoria Băii Mari și a Maramureșului, Poliția și Jandarmeria au vrut să ne rate, și au reușit, că pentru primarul trepăduș lasă la o parte procedurile legale. Cătălin Cherecheș nu a sunat la 112. Polițiștii de la municipiu și jandarmii au încălcat legea și nu aveau ce să caute acolo. Pe subordonații de la Locală nu-i socotim. Angajații cafenelei au fost instruiți să tacă. Ziarul de Baia Mare a mers pe firul poveștii. Aflând de la un cititor că forțele de ordine au mers buluc peste bărbatul nemulțumit, am început săpăturile. De ce ar ascunde un primar faptul că a fost abordat în acest mod? De teamă să nu răspundă public acelorași întrebări ale bătrânului? Surse din cadrul Jandarmeriei ne-au declarat că lor li s-a cerut sprijin prin colaborare inter-instituțională și au mers fără să pună întrebări. La Poliția Municipiului nu a ajuns niciun apel telefonic prin 112. Polițiștii însă au ajuns la locul scandalului. Subinspector de poliție, Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș ne-a declarant că polițiștii de la Investigații Criminale au demarat o anchetă și “s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj” iar cazul se află la Parchet. Insistând, am aflat că primarul nu a sunat la 112 și că astfel echipajele nu se puteau deplasa la terasa unde s-a petrecut incidentul. Cum a fost posibil? “Poate a trecut cu vederea (primarul – nota redacției)”. Șocant, nu? Dar polițiștii de ce au trecut cu vederea acest aspect? De ce un om cu atâtea probleme cu justiția poate și un cetățean obișnuit, nu?

El este cheia? Iată CINE este Dorin Coste, cel cu care a fost Cherecheș pe terasă


Este foaste posibil ca Dorin Coste (foto medalion), actualmente director al Direcţiei Generale de Acţiune Civică din cadrul Municipiului Baia Mare să dețină totuși cheia rezolvării descinderii la fața locului a trei echipaje ale forțelor de ordine mai ales că și el a fost văzut vorbind la telefon. Fostul polițist Dorin Coste trebuia să aibă grijă ca inculpatul Cătălin Cherecheș, aflat în arest la domiciliu și, de la un moment dat, în stare de libertate sub control judiciar, să respecte condițiile acestor regimuri. Toate acestea se întâmplau în prima parte a anului trecut. Numai că inspectorul șef al IPJ Maramureș de atunci, Viorica Marincaș și Dorin Coste, în acea perioadă, șeful Serviciului de Investigații Criminale NU AU PREZENTAT INSTANȚEI RAPORTUL care să arate dacă inculpatul Cherecheș a încălcat sau nu controlul judiciar, mai ales că prin repetate demersuri jurnalistice i-am adus lui Coste argumente clare că primarul a încălcat aceste reguli. În schimb au făcut o adresă care a șocat-o pe judecătoare, în procesul de luare de mită a lui Cătălin Cherecheș, prin neprofesionalismul și incompetența cu care a fost realizată. La un moment dat, întrebat într-o emisiune TV despre aceste aspecte, Coste ne-a răspuns jurnaliștilor din platou: “NU AM EU TIMP DE PROSTIILE VOASTRE”. Ce s-a întâmplat după toată tărășenia la care fostul inspector șef al IPJ, Viorica Marincaș și șeful celor mai tari polițiști l-au favorizat în instanță pe inculpatul Cherecheș? Coste a ieșit la pensie pe legea care a bulversat sistemul în 2017 și a fost angajat unde deja v-am spus. La Primăria Băii Mari! Cel pe care trebuia să-l supravegheze și să-l raporteze, l-a angajat. Fostul anchetator e acum subalternul inculpatului. Iată că ipoteza a fost demonstrată. Cherecheș e protejat de sistemul local care ar trebui să-l ancheteze. Acum și bărbatul de 60 de ani e anchetat. “Îl termină. Omul a venit din străinătate. Locuiește mai mult afară. S-a speriat chiar dacă e puternic. Am auzit că nu se mai întoarce în țară, că va cere azil politic”, ne-a declarat o sursă care cunoaște aspecte de la cele întâmplate. Cine se poate autosesiza în acest caz pe plan local? Nimeni. 

 

 

 

Comentarii

Mihaela

28.09.2018 15:50

Bai, fratilor, de une ii angajati pe asa-zisii reporteri care scriu stirile astea? Am incercat de doua ori sa citesc articolul, dar fara prea mult succes. Fraze incoerente, semne de punctuatie lipsa, idei nestructurate... Si sa nu mai vorbim de greseli de gramatica elementare, pe care nu le fac nici copiii de clasa a patra ("Acesta ia reprosat lui Chereches" - asta este doar una dintre ele). Eu inteleg ca editorii se platesc putin mai mult ca reporterii, dar totusi, n-ar strica sa investiti intr-un om bun, care sa dea o geana pe texte inainte de publicare.

Adauga comentariu