Cazul DRUMULUI PUBLIC blocat la Vișeu de Sus și ABUZURILE primarului Vasile Coman au ajuns la Avocatul Poporului. Gabriela Țânțaș, inspectorul șef de la ISC Maramureș A FOST MINȚITĂ de propriul angajat. Grigore Danci revine la GREVA FOAMEI

Ziarul de Baia Mare va prezentat pe larg cazul lui Grigore și Sava Danci (foto jos) din Vișeu de Sus care sunt supuși, de câțiva ani, unor umilințe greu de imaginat în zilele noastre. Din cele prezentate de noi s-a putut observa cum un grup de indivizi din primărie, coordonați de către primarul Vasiel Coman zis Vărzaru, acționează în stil mafiot, urmărind interese de grup și personale pentru ei și apropiații lor, în detrimentul unor persoane în etate, bolnavi și lipsiți de apărare.

Reamintim că Primăria Vișeu de Sus, prin asfaltările de reabilitare a drumului, i-a “mușcat” o bună bucată din proprietatea familiei Danci și acest lucru nu a fost suficient. Și pentru că doar la ei este puterea, exercitată ilegal de această dată, și lucrurile nu vor rămâne așa, la accesul pe proprietatea familiei Danci, a rămas o diferență de nivel între drum și teren care atinge chiar 50-60 de centimetri.

Astfel este imposibil să se intre sau să se iasă din curte cu orice fel de autoturism. Toată iarna asta grea, familia Danci nu a putut să-și ducă lemne, nici să intre cu mașina persoanală în curte, cauză din care i-a fost avariată.

Dar parcă nici aceste greutăți nu au fost suficiente. Cu vecinul său, Gavrilă Ciolpan (foto jos), primăria a fost mai darnică. L-a lăsat, fără autorizație de construire să-și facă de la drum până la garaj o placă de beton și pentru că este unchiul viceprimarului i s-a permis ca drumul dintre el și familia Danci să-l închidă, cu două porți mari, chiar dacă este drum public. Nu i-au făcut nimic pentru că cel care dă amenzi la primărie, Vasile Fux este, la rândul său, finul lui Gavrilă Ciolpan! Deci bandiții se protejază între ei.

Danci la Avocatul Poporului: “Revin la greva foamei”

Demersurile Ziarului de Baia Mare către Prefectura Maramureș, Primăria Vișeu de Sus și Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) Maramureș au dat rezultate parțiale. Gavrilă Ciolpan s-a văzut amendat și a primit termen de demolare a platformei și a porții care închide drumul public. A făcut acest lucru parțial, (foto jos) încercând să tragă de timp, în speranța că familia Danci nu va mai rezista presiunii. Din contră, Grigore Danci a obținut în Instanță o contraexpertiză a terenului din care speră să reiasă, conform documentelor vechi, faptul că atât vecinul cât și primăria au construit pe terenul său.

Gavrilă Ciolpan a luat doar o singură poartă și urmează să facem alte demersuri ca ceea ce a constatat, de nevoie, primăria, să fie pus în aplicare, adică demolarea totală a porților și a betonului turnat fără autorizație de construire.

În urmă cu câteva zile, Grigore Danci a fost în audiență la reprezentanții Avocatului Poporului, prezenți la Prefectura Baia Mare. După ce și-a expus situația, ne-a căutat la redacție și ne-a declarat:

“Sper să mă ajutați în continuare să mi se facă dreptate. Mai sper ca și Avocatul Poporului să mă ajute să scap de aceste necazuri. Mi s-a luat din proprietate, nu pot intra în curte, trăim în teroare, nu mai putem. O să revin la greva foamei”.

Lunga corespondență, telefonică și în scris, dintre Ziarul de Baia Mare și ISC Maramureș au fost în zadar. Gabriela Țânțaș (foto jos), inspectorul șef al instituției este pitica din birou în țara uriașilor de pe teren, care își bat joc de oameni și o mint, mint instituția și calcă legea în picioare. Din păcate, Gabriela Țânțaș aplaudă la final, acest spectacol. Ne-ați crezut proști, doamnă inspector dar vă garantez că o să vă schimbați opinia cât de curând.

Degeaba i-am explicat situația. Inspectorul care a fost la fața locului a mințit-o că diferența de nivel dintre drumul asfaltat și proprietatea familiei Danci nu există. I-a băgat sub nas niște fotografii vechi de pe vremea când puțin pietriș a fost pus acolo, la terminarea lucrărilor, pietriș care a fost luat de prima ploaie. Dar ia fost mai ușor doamnei inspector șef să nu ne creadă.

Dacă tot nu credeți ce vă spunem, de ce nu vă mișcați fizicul până acolo, doamnă șef, că inspector de specialitate, nu păreți a fi și, alături de chiorul și mincinosul de inspector de la Sighet să ne arătați și nouă că diferența de nivel e rezolvată! Și încă ceva. Ce rol aveți dumneavoastră, de fapt, dacă nimic din cele semnalate, nu țin de instituția pe care ar trebui să o conduceți? În afara faptului că luați salarii grase și duceți vieți de lux, de pe spinarea celor pe care ar trebui să-i apărați?

(Va urma)

 

Adauga comentariu