Ce obţii distilând cu votul "răul mai mic" timp de 20 de ani? Un rahat mai mare

Aceasta nu este o poveste clasică din care, la final, să rezulte o morală ca urmare a luptei dintre Bine şi Rău. Bine nu mai există de când „corectitudinea politică” ne-a învăţat că există o parte curată la orice rahat pe care vrei să-l mănânci. Că există Răul Mic şi Răul Mare. Că Răul Mic este de preferat în locul celui Mare.

Prin urmare nu avem o luptă între Bine şi Rău, ci, permanent, doar între două părţi ale unui Rău care într-o zi s-a decis că e musai, pentru prostimea cu drept de vot, să se dividă, aşa, în mod inegal, să rezulte şi un Rău mai mititel, care să poată fi confundat cu Binele. Diavolul a învins din momentul în care a convins lumea că nu există.

Prevedeam „alternanţa” dintre cele două părţi ale aceluiaşi rahat politic într-o analiză din ianuarie 2016 în care am demonstrat că vor exista pe piața politică a diverselor exerciţii electorale viitoare un USL „bun” și un USL „rău”. Citez: „Acesta este jocul pe care ni l-au pregătit apărătorii democrației din PSD și PNL-PDL cu largul concurs al tăcerilor prezidențiale (...). Başca, pentru a fi derutat electoratul şi mai mult, se pune de-o nouă inginerie politică în creuzetele „serviciilor” cu „salvaţionişti” curaţi, de-ai noştri, din popor – nici tac-su nu le-a fost securist, nici mă-sa, nici măcar o mătuşă.”

Nici Adevărata fiică a Mamei Omida n-ar fi putut desluși în „catrenele” pe care ni le recitau în 2016 politicienii așa cum le-am deslușit eu.

Citez: „Există un trend de „spargere” a partidului atât în PSD, cât și în PNL. PSD își are nemulțumiții săi din aripa Ponta (...); PNL ar vrea să scape de PDL, dar nu poate, că PDL e, practic, „Ardealul”. (...) va fi blat la Locale, să se poată face majoritățile necesare dispariției partidelor mici la „Naționale” – și asta cu largul sprijin al celor care nu votează – şi vor fi mulţi care nu o vor face, apoi vor ieşi în stradă să facă presiuni, în numele „democraţiei”. (...) va exista o stângă „dreaptă” (...) şi va exista o „dreaptă” de stânga (...). Va trebui doar să se stabilească care va fi „răul cel mic” și care cel „mare”, să știm și noi ce-i „bun” și ce-i „rău”, să putem să ne apărăm copchilașii, prezentul și viitorul. (...) Iohannis are nevoie de un partid prezidențial („al lui” ca și Guvernul, ca și co-președinta, ca și dormitorul prezidențial în care poți face drifturi cu TIR-ul șamd). Se va face acesta cu Cioloș președine, sau acesta are altă foaie de parcurs semnată de unchiul Virgil „Vulpea” Ardelean? (..) de aceea va avea nevoie de un PSD reformat. Asta înseamnă că va zbura Dragnea (cândva, cumva, o condamnare cu executare la ÎCCJ) (...). Care se va uni cu un PNL “curat” și vor crea un USL “curat”, contrapondere la un USL „murdar”.”

Faţă de ce-am „analizat” atunci, diferenţa nu e majoră azi. PDL nu a migrat către PMP şi Traian Băsescu – fără bani, iubirea politică piere. UDMR a rămas aceeaşi damă de consumaţie a politicii autohtone. Lui Cioloş i-au făcut partid securiştii întâmplători din viaţa şi cariera sa. A parazitat cu succes ingineria politică creată în 2016 – Uniunea Salvaţi România şi-şi vede de treabă pentru Macron la Parlamentul Europei. USR şi-a dat cu stânga în dreapta şi cu alegerile prezidenţiale în ouăle cam lipsă, slugărind în numele lui Iohannis şi al PNL să dea jos guvernul PSD şi să o aducă pe Viorica Dăncilă în turul II al Prezidenţialelor. Aşa că avem, cum prevedeam, două USL care se bat pe bazinul electoral al vechiului USL. Prin varianta “curată”, vor încerca să atragă electorat gen #Colectiv, #UniţiSalivăm, iar prin varianta “murdară”, vor încerca să atragă electorat gen ALDE, PC. Pro România, Vadim, Becali, Dan Diaconescu în Direct şamd.

Aşa că, trist, din această poveste doar politicienii îşi revin. „Boborul”, nu. Noi am ales să nu avem ce alege!

Şi, gata!

Adauga comentariu