“Cetăţeanul Calafat” ne vinde năut pe post de cafea arăbească. Dacă nu există paturi ATI, ce caută asimptomaticii în spitale?

Ce sistem medical ni s-a croit în 30 de ani de jaf sistematic asupra bugetului Sănătăţii, de îşi permit guvernanţii să apară în faţa naţiunii să o anunţe, cavernos, după şase luni de pandemie, că între 260 şi 280 de pacienţi în ATI îl blochează? Că vom ajunge în situaţia în care medicii “să decidă” cine va trăi sau nu? Că dreptul la sănătate al cetăţeanului român, garantat de Constituţie, a devenit un moft după 30 de ani de hoţii.

De ce, de exemplu, după şase luni de pandemie, la cinci ani de la dezastrul #Colectiv, există numai 72 de paturi ATI în Bucureşti? La peste două milioane de locuitori!

Se anunţă sfârşitul lumii când mai există 38 de paturi într-un spital dedicat acestei pandemii, echipat cu toate dotările şi care zace nefolosit din cauză că, mai mult ca probabil, cei care trebuiau să-l autorizeze încă mai sunt trişti că n-au avut banii pe mână, să ne dea spital, aşa cum ştiu ei: joi, după Miercurea Ciuc.

În şase luni de pandemie nu au avut obraz să instruiască personal nou cu care să îl înlocuiască pe cel epuizat.

Au avut neobrăzarea să comunice doar apocalipsă şi să ne arate cu degetul pe noi, că am fi “indisciplinaţi”, în timp ce ai lor împovărau bugetul statului cu hoţiile şi schema de funcţiuni cu pilele, cunoştinţele şi relaţiile lor. În timp ce toate focarele de COVID-19 au fost şi sunt instituţiile statului român, cele în care, după măreţul exemplu al premierului fumând în birou, nu se respectă nici o lege.

Au minţit cu tot ce au declarat că au făcut “pentru binele comun” şi acum se vede.

În martie, ayatolahul sistemului de urgenţă din România, “Cetăţeanul Calafat” declara în direct şi la o oră de vărf: “Virusul din China – coronavirusul – nu are un tratament, ci se elimină singur prin sistemul imunitar”. Superficialul MAI a arătat că acesta este “un fel de gripă”.

Citez, din ceea ce declara la Antena 3 la 1 martie 2020: ”S-a spus clar că un tratament specific acestui virus care să îl elimine nu există la acest moment. Există tratamente adjuvante doar pentru cei în formă medie și formă gravă, care au pneumonii, şi aşa mai departe, dar nu tratamente care sunt îndreptate împotriva virusului, care să elimine virusul. Virsul se elimină singur, prin sistemul imunitar. Este ca o gripă. Ştiţi, noi când avem o gripă, majoritatea dintre noi nu luăm medicamente. (…) Se autovindecă”.

Prin urmare, ce modificare a survenit de atunci până acum? Nu cumva hoţiile de la buget prin încredinţare directă îl fac pe domnul Arafat să încerce să arate cu degetul în toate direcţiile să nu îl vedem pe el?

Acum patru luni se lăudau că “se bazează” în lupta anti-COVID-19 pe 2600 de paturi ATI. De ce nu au avut bunul simţ să spună: avem 2600 de paturi, dintre care numai câteva sute sunt pentru lupta anti-COVID-19, restul sunt pentru cazurile grave non-COVID. Asta dacă mai are voie cineva în România să fie tratat şi de altceva, nu numai de COVID-19.

De fapt avem 2653 de paturi, dar numai 1361 dintre acestea au şi ventilator, restul de 1292 sunt doar simple paturi. Prin urmare, sunt paturi ATI doar în scripte. La fel ca şi celelalte 3750 raportate de către directorii de spitale doar ca să încaseze bani din sistem.

Că aşa se face la noi, se fură din cifre şi raportări. Mai ţineţi minte cum “aveam de toate” în timpul crizei COVID-19? Şi tot “Cetăţeanul Calafat” ne vindea năut pe post de cafea arăbească!

Prin urmare: cu 260 sau 280 de pacienţi internaţi la ATI, SUNTEM DEPARTE (şi sper ca aşa să rămână) de COLAPSUL sistemului de urgenţă. Şi EXTREM DE DEPARTE (şi sper ca aşa să şi rămânem) de AMENINŢĂRILE arahatice cu privire la VOM AJUNGE ÎN SITUAŢIA CA MEDICII SĂ DECIDĂ CINE TRĂIEŞTE SAU NU.

Singurele cifre care reflectă realitatea sunt cele cu internaţii din ATI.

Eu sunt siderat cum doar acum, la mai bine de 2 luni de la trecerea prin ororile primului val, asimptomaticii au devenit la fel de periculoşi ca simptomaticii. Unde se ascundeau ei când se raportau mii de decese şi zeci de mii de îmbolnăviri zilnic?

De ce nu erau băgaţi în seamă şi atunci?

Plus: dacă nu există paturi ATI, de ce se străduiesc mangafalele de la guvernare să ţină asimptomaticii în spitale?

Acum 30 de ani, bebeluşii trebuiau bine înfăşaţi "să facă picioare drepte" şi musai trebuiau să doarmă numai pe spate.

10 ani mai târziu asta era o tâmpenie majoră: bebeluşul lăsat să dea din picioare şi musai să doarmă pe burtă...

După încă 10 ani se dormea numai pe o parte să nu se sufoce.

Sper să nu apuc ziua în care din nou, vor trebui din nou "să aibă picioarele drepte".

Discursul vânzătorilor de frică se adaptează în funcţie de spaimele cumpărătorilor (consumatorilor, clienţilor).

Dar, încet şi sigur, vine şi ziua de plată pentru bulibăşeala aceasta de luptă anti-COVID-19 - de n-a rămas piatră pe piatră din economia României.

Citind printre rânduri un sondaj IRES vedem ce anume i-a deranjat cel mai mult până acum pe români în timpul acestei crize de COVID-19.

1% s-au declarat deranjaţi de situaţia creată de COVID-19 în sine. 44% că şi-au pierdut sau sunt pe cale să îşi piardă joburile şi banii. 35% au fost deranjaţi de izolarea socială. 17% au fost deranjaţi de faptul că creşele, grădiniţele şi şcolile nu au mai funcţionat şi nici nu se întrevede o şansă în viitorul apropiat ca acestea să funcţioneze ca altă dată.

Să-i traduc rezultatele acestui sondaj şi acestui Guvern Klaustrare: 1% dintre români au fost enervaţi de existenţa virusului, restul de 99% de măsurile haotice luate pentru combaterea acestuia. Minciunile se plătesc.

Şi, se simte în aer, în ce scriu presarii Unităţilor Militare Mass Media, care de vreo două zile “au întors armele”, în contrazicerea pe faţă a declaraţiilor date public, că pe Raed Arafat îl paşte rolul de ţap ispăşitor. Prcă îl şi văd pe Ludovic Orban ieşind şi arătând cu degetul: “El, onorat popor, ne-a speriat până şi pe noi, el e vinovat de închiderea României şi prăbuşirea economiei, el, cu previziunile sale sumbre şi cu cererile sale tot mai absurde”.

Şi, gata!

Adauga comentariu