Copii din Casele de tip familial din Baia Mare au fost duși în EXCURSII la mănăstiri, grădini zoologice și la locurile natale ale lui Eminescu și Creangă

În perioada 15-19 aprilie, mai mulți elevi din casele de tip familial din Baia Mare au participat, împreună cu colegii de la școală, la activitățile prevăzute în programul ”Școala Altfel”. Au avut parte de itinerarii și obiective deosebit de frumoase, Hope and Homes for Children sprijinindu-i financiar pentru ca ei să poată vizita locurile stabilite. Unii dintre ei au ajuns la Grădina Botanică din Jibou, alții la obiective turistice din Cluj Napoca, Alba Iulia, Hunedoara și Piatra Neamț, ne-a declarat Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sus al HHC.

Copiii au fost extrem de încântați de vizitele efectuate la Muzeul Oului, Mănăstirile Sucevița, Moldovița și Putna, Cetatea Sucevei, Curtea Domnească și Turnul lui Ștefan, Mănăstirea Bistrița din Neamț, Cetatea Neamț, Grădina Zoologică din Piatra Neamț, Cheile Bicazului, Lacul Roșu. Au ajuns și la Ipotești, pe urmele lui Eminescu, la Humulești, în locurile de poveste din copilăria lui Ion Creangă, și în multe alte locuri despre care copiii povestesc cu entuziasm.

”Am luat apă din izvoarele de la Borsec și ni s-a părut genial. La fel de impresionați am fost peste tot unde am fost la Grădina Zoologică din Piatra Neamț, un loc foarte mare cu multe animale frumoase, la Muzeul Oului, la mănăstiri, Cheile Bicazului, Lacul Roșu, locuri pe care nu le-am văzut până acum”, a spus unul dintre copii.

”Cel mai frumos și impresionant moment ni s-a părut la Ipotești, unde am vizitat casa lui Eminescu și unde am și dormit o noapte, și la Humulești, unde am vizitat casa lui Ion Creangă. În toate locurile prin care am ajuns am avut parte de mâncare foarte bună, fiecare dintre noi alegând tot ce a poftit, inclusiv la Mc’ Donald’s. Ne-am simțit foarte bine cu toții și ne-am distrat mult”, a adăugat o altă tânără.

”A fost o excursie cu totul specială, în care am avut posibilitatea de a ne distra cu toți colegii de clasă. A fost prima noastră ieșire din CTF cu toată clasa. O oportunitate unică și o experiență tare frumoasă. Pentru prima dată, am simțit cu adevărat ”Școala Altfel”, de la mersul cu trenul, care a fost încântător și disctractiv, până la locurile deosebit de frumoase în care am ajuns. Cu toții am avut parte de cea mai frumoasă experiență, pe care sigur nu o vom uita. Vă muțumim, Hope and Homes for Children, pentru susținere. Vă iubim!”, a spus, entuziasmat, un alt excursionist.

Adauga comentariu