Cornelia Negruț (ALDE): “Am propus un acord parlamentar pentru stoparea încălcării drepturilor și libertăților românilor”

Reprezentanţii ALDE au propus, miercuri, un acord partidelor parlamentare pentru asumarea mai mult prevederi, printre care se numără desecretizarea tuturor protocoalelor încheiate între SRI şi instituţiile din justiţie, dar şi înfiinţarea unei Comisii independente pentru adevăr şi reconciliere.

“Propunerea ALDE privind acordul parlamentar conține principiile fundamentale care fac posibilă stoparea încălcării drepturilor și libertăților românilor, curățarea instituțiilor de forță de acei oameni care au comis abuzuri și recâștigarea încrederii românilor în Justiție. Desecretizarea, denunțarea și abrogarea protocoalelor nelegale, retragerea din funcțiile ocupate din sistemul judiciar al tuturor celor care au semnat aceste protocoale, înființarea unei Comisii independente pentru adevăr și reconciliere, impunerea principiului ca ministrul Justiției să fie un expert, fără carnet de partid, și în oglindă limitarea influenței președintelui – care este și el un om politic- în numirea procurorilor, menținerea unui dialog cu oficialii europeni prin care să promovăm pragmatic și inteligent o agendă care să demaște manipulările operate la Bruxelles de către oameni ca Monica Macovei sau diverși alți politicieni”,  a declarat azi, în cadrul unei conferințe de presă, Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș

Referitor la vocile care spun că prin promovarea unui acord se vor face compromisuri cu sistemul, Cornelia Negruț a spus:

“Nu se face niciun compromis, se vor face doar acțiuni realizate cu pragmatism, consecvență, folosind atât armele discursului politic, cât și cele ale diplomației. Întrebarea este ce vrem: să obținem rezultate și să câștigăm bătălia cu cei care au comis abuzuri, să obținem rezultate pentru drepturi și libertăți? Sau vrem să doar să ne războim politic, acționând în logica conflictului cu un rezultat sigur: sistemul va câștiga? Toate victoriile pe care le-am obținut până acum împotriva statului paralel, a abuzurilor au fost acționând echilibrat, cu argumente atent alese și pragmatic. Toate înfrângerile au rezultat în urma unor acțiuni într-o logică a forței și conflictului”.

 

Adauga comentariu