Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: “Disputa pe legea offshore a fost benefică și nu rupe coaliția de guvernare”

În cadrul conferinței de presă de azi, Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș a făcut mai multe precizări cu privire la disputa între ALDE și PSD, în Camera Deputaților, pe legea offshore, ALDE neparticipând la votul din cadrul Comisiilor reunite în această privință. De aici s-a înțeles o ruptură în coaliția de guvernare, negată de ALDE Maramureș.

“ALDE își dorește ca legea offshore sa fie una care apară interesele României și prin care țara noastră poate juca un rol important pe piața europeană a energiei. România beneficiază de resurse importante care pot asigura țării noastre independența energetica. ALDE are propria viziune cu privire la Legea Offshore pe care a exprimat-o în mai multe rânduri și care are în vedere interesul României și, desigur, încurajarea investitorilor să dezvolte activitatea de explorare și, ulterior, de exploatare. Ne dorim ca activitatea de legiferare să se bazeze pe o informare riguroasă, atât a parlamentarilor cât și a opiniei publice, pe o implicare deplină a Guvernului, pe seriozitate și responsabilitate. Totodată, ne dorim să existe și o definire clară a interesului statului român, care sa fie promovat, cu tot sistemul de garanții și prevederi fiscale aferente. Motivele pentru care ALDE nu a participat la votul din cadrul Comisiilor reunite în privința Legii offshore țin în primul rând de faptul că amendamentele supuse dezbaterii au fost transmise abia înaintea începerii ședinței Comisiilor reunite.”

Referitor la o ruptură în cadrul coaliției de guvernare PSD-ALDE, Negruț a făcut următoarele comentarii: „Vorbim despre puncte diferite în ceea ce privește un proiect de lege, unul important pentru România și care poate avea un impact major. Însă, de la un proiect de lege, până la o ruptură în coaliție este o distanță foarte mare. Sunt speculații făcute de către media critică la adresa actualei coaliții. Nu se rupe coaliția din această cauză. Din contră, e o dispută bună, constructivă”

Adauga comentariu