Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: “Nu putem avea o președinție UE de succes dacă avem un conflict între Președinție și Guvern”

Rferitor la faptul că ALDE atacă Guvernul și spune că nu e pregătit pentru Președinția Consiliului UE, Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș a declarat în conferința de presă de vineri, următoarele aspecte:

“Postarea președintelui Tăriceanu face referire la contextul în care se regăsește România astăzi. În condițiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE. Este un avertisment care vine către oamenii politici să acționeze responsabilitate, în special Președintelui României și liderilor partidelor parlamentare din opoziție. Într-o țară ruptă în două de conflict trebuie să ne concentrăm asupra problemelor care preocupă și să punem capăt dezbinării. Nu putem avea o președinție de succes dacă avem un conflict între Președinție și Guvern. Acesta este sensul postării președintelui ALDE”.

Viorica Dăncilă a confirmat ce spune Călin Popescu-Tăriceanu, și anume că nu suntem pregătiți politic, în ceea ce înseamnă climatul politic, de dezbinarea din societatea românească.

Nu e vorba de aspectul organizatoric de la nivelul Guvernului, ci de ruptura ce s-a produs la nivelul societății, a mai adăugat Cornelia Negruț.

 

Adauga comentariu