Cu gândul la VIITORUL familiei. În loc de ȘTRAND primarul Cătălin Cherecheș a propus și votat reabilitarea drumurilor până la CASA familiei sale de la Blidari

Se spune că cine împarte, parte-și face dar nici chiar așa. Când este vorba de edilul băimărean Cătălin Cherecheș, lucrurile o iau razna, la propriu. Dezvoltând orașul doar în închipuirile sale, primarul a dat din nou cu bâta-n baltă, pardon în Aqua Park, tocmai când unii îl credeau cel mai mult că ar putea realiza mult așteptatul ștrand, acum în paragină.

La propunerea primarului, azi, în Consiliul Local Baia Mare s-a modificat anexa nr. 1 la HCL nr. 656 din 14 decembrie 2018 privind contractarea unui imprumut intern pentru finantarea unor investitii publice de interes local privind reabilitarea și modernizarea obiectivului “Ștrand municipal”.

Astfel a fost înlocuit cu obiectivul „Creşterea accesibilităţii urbane a cartierului Ferneziu şi Firiza din municipiul Baia Mare prin modernizarea sistemului de transport public”. Este vorba mai exact despre modernizarea structurii rutiere a străzilor: 8 Martie Barajului, Lunci, Imaşului, Firiza şi Blidari.

Să vă traducem șmecheria lui Cherecheș.  S-a umblat la creditul de 76 de milioane de lei contractat la finele anului trecut. S-a scos proiectul privind ștrandul în valoare de 33.849.000 lei din care valoarea solicitată pentru finanțare a fost de 15.000.000 și s-a înlocuit cu un altul, cu o valoare mult mai mare, de 76.214.792 lei din care valoarea pentru finanțare este aceeași ca și în cazul ștrandului.

Adică cine nu a putut face un proiect de o anumită valoare, în ani de zile, o să poată face unul mai mare cu mai mult de dublul sumei. Bravo, domnule primar, vă credem și de această dată.

Mai mult, banii existând, ștrandul putea vedea primele lucrări începute încă de anul acesta. Așa, conform unor obiceiuri locale, banii s-ar putea pierde pe drumurile prăfuite ale Blidarului până la realizarea documentațiilor care durează mult și bine.

Am spus Blidari pentru că aici este capătul investiției propuse de Cătălin Cherecheș și tot aici familia sa deține o proprietate cu o vilă frumoasă. Se știe că această reședință este slăbiciunea mamei primarului, deputatul Viorica Cherecheș. De foarte multă vreme aceasta își dorește revigorarea zonei și a promis acest lucru chiar electoratului.

O promisiune aducătoare de încredere și deci de voturi în plină precampanie la europarlamentare și înaintea altor runde de alegeri viitoare, în acest an și anul viitor.

Nu în ultimul rând vorbim de o nouă țeapă dată băimărenilor în ceea ce privește un ștrand modern, altă promisiune care rămâne doar... promisiune. Pentu toți, familia e pe primul loc, nu-i așa?

PSD-UDMR-Coaliția pentru Baia Mare au votat pentru. PER, PNL și PMP s-au abținut în parte sau au votat împotrivă, ambițiile primarului și ale mamei sale fiind de astăzi lege.

 

 

Adauga comentariu