Cursuri ȘCOLARE suspendate azi la Boiu Mare, Vima Mică și Preluca Nouă. S-a reluat CIRCULAȚIA TRENURILOR pe ruta Baia Mare – Satu Mare

Aspectele cauzate de căderile abundente de zăpadă, la nivelul județului, au fost analizate în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din această dimineață.

La solicitarea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș s-a aprobat suspendarea cursurilor, in data de 15 ianuarie a.c., la Școala Gimnazială ”Dr. Teodor Mihali” Baia Mare, Școala Gimnazială Vima Mică, structura Aspra și Școala Gimnazială ”Augustin Buzura” Copalnic Mănăștur, structura Preluca Nouă.

Cererea Asociației Elevilor Maramureș de suspendare a orelor de curs în municipiul Baia Mare a fost prezentată, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a solicitat respectarea prevederile legislației în vigoare ( suspendarea cursurilor se efectuează la cererea directorului unității de învățământ, în baza hotărârii Consiliului de Administrație, respectiv aprobării Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean).

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș a precizat că, până la începerea ședinței de lucru, nu au fost înregistrate solicitări de suspendare a cursurilor din partea conducerilor de unități de învățământ din Baia Mare. Autoritățile administrației publice locale băimărene prezente la ședință au precizat că utilajele au intervenit și au lucrat la deszăpezirea și lărgirea părții carosabile.

Poliția Transporturi Feroviare a comunicat reluarea circulației rutiere pe calea ferată, pe relația Baia Mare-Satu Mare.

Se menține pericolul producerii de avalanșă în Munții Maramureșului și Munții Gutâi.

Vicepreședintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Gabriel-Valer Zetea, a solicitat trimiterea de adrese la Ministerul Economiei în care să solicite sprijin pentru onorarea contractelor de livrare interne, respectiv la Primăria și Consiliul Local Cavnic pentru identificarea unui teren și preluarea în proprietatea Consiliului Județean Maramureș, în vederea amenajării unei parcări pentru fluidizarea traficului rutier în zona pârtiilor de schi.

            

Adauga comentariu