Dacian Cioloș candidează şi chiar ar fi şi favorit pentru șefia grupului politic Renew Europe, „braţul armat” al lui Macron în Parlamentul European

Liderul PLUS Dacian Cioloș și-a depus candidatura pentru conducerea grupului Renew Europe (RE), noul grup politic de centru din Parlamentul European, care reunește forțe liberale și progresiste, scrie Politico. Fostul premier și comisar european pentru agricultură şi-a confirmat candidatura pentru publicația citată care notează că acesta este favorit în cursa pentru șefia grupului politic.

Grupul Reînnoim Europa este compus din partidele centriste strânse în jurul partidului En Marche al președintelui francez Emmanuel Macron, ALDE-Europa şi USR-PLUS.

Cioloș a devenit favorit în cursa pentru șefia grupului după ce Nathalie Loiseau, șefa eurodeputaților En Marche, a ieșit practic din competiție ca urmare a comentariilor făcute la adresa unor colegi de alianță. Dacă va câștiga cursa, Cioloș va fi primul român care conduce un grup politic în Parlamentul European. Alianța USR PLUS este a treia cea mai mare forță din grupul Reînnoim Europa, cu 8 europarlamentari.

”Încrederea cetățenilor vine la pachet cu o enormă responsabilitate. Ei așteaptă o Europă diferită, mai bună”, a spus Cioloș pentru Politico.

Întrebat de publicația europeană dacă va rămâne la Bruxelles, pe fondul speculațiilor că s-ar putea întoarce în politica internă, Cioloș a spus:

”În mandatul meu sunt gata să-mi pun toată energia pentru a face să funcționeze acest grup și să aducă rezultate concrete pentru cetățeni”.

Adică un fel de nimic pentru România, un fel de totul pentru Franţa.

Adauga comentariu