“DEMETRA” de Maramu’. Au fost VERIFICATE 185 de tone de LEGUME și 47 de tone de FRUCTE din import. 300 kg. de ROȘII au fost CONFISCATE

La nivel național se desfășoară ampla acțiune de control denumită Demetra. Autoritățile vamale, inspectorii sanitar-veterinari și cei de la antifraudă din cadrul ANAF verifică în toate județele întreaga cantitate de legume și fructe care vine din imoport.

În Maramureș, în perioada 18-24 aprilie s-au verificat aproximativ 185 de tone de legume și 47,1 de tone de fructe.

Cele mai multe legume au venit din Spania (77 t.), Polonia (80,4 t.) , Italia (17 t.), Ungaria (10,8 t.). Campioni la fructe aduse în România sunt Polonia (24,6 t.), Italia (13,6 t.), Spania (5,2 t.) și Ungaria (3,7 t.).

Au fost confiscate 300 de kilograme de roșii. Acestea au fost deteriorate din cauza desfacerii unui palet și s-au răsturnat. Au fost aplicate mai multe avertismente. Cu această ocazie, au fost înregistrate 10 mijloace de transport legume și fructe, în vederea autorizării.

În Maramureș cele mai mari cantități importate s-au înregistat la roșii și cartofi iar cele mai mici la salată și castraveți.

“La fiecare intrare în țară a mașinilor care transportă legume și fructe, ANAF le pune sigiliu. La locul unde se descarcă marfa are loc desigilarea ei în prezența reprezentanților fiecărei instituții de control și are loc controlul documentar, se deschid mașinile, se verifică marfa din punct de vedere organoleptic. Verificăm dacă legumele și fructele sunt intacte sau alterate, verificăm temperatura frig în cazul legumelor care au condiții exacte de transport din acest punct de vedere. De exemplu salata vine în regim termic la 4-6 grade Celsius. ANAF cântărește marfa pentru a vedea dacă aceasta are aceeași cantitate cu cea trecută în documentele fiscale”, a declarat pentru Ziarul de Baia Mare, dr. Vasile Pop, director adjunct al DSVSA Maramureș.

Acțiunea are caracter permanent.

Adauga comentariu