Deputatul Sorin Ovidiu Bota n-a prins ULTIMUL TRANSPORT și a DEMISIONAT din funcția de vicepreședinte al PSD Maramureș. Află cu ce partid a negociat în aceste zile

„Deputatul PSD Marius Sorin Ovidiu Bota și-a înaintat azi demisia din funcția de vicepreședinte al organizației județene PSD Maramureș. La baza acestei decizii deputatul invocă motive personale. Actul a fost înregistrat azi la secretariatul organizației județene a partidului Social Democrat Maramureș”, se arată sec într-un comunicat de presă semnat chiar de către proaspătul demisionar.

Lucrurile sunt însă mult mai complexe. Sorin Ovidiu Bota iubește funcțiile precum îl iubesc copiii pe Moș Crăciun. Plecarea din funcție este pregătită de ceva vreme și prin actul de azi, Bota joacă de fapt și mai tare pentru a-și atinge obiectivul mult visat: un post de minsitru dacă tot la pierdut pe cel de ministru la Transposrturi.

În noul mandat a fost mereu în cărți pentru funcția supremă la Ministerul Transporturilor dar numai la nivelul organizației județene a PSD Maramureș, după ce a fost un mandat secretar de stat la râvnitul minister. Numai că Bota s-a săturat să stea la rând și a decis să iasă din rândul vicepreședinților social-democrați maramureșeni.

Într-o primă fază, spun susrsele din interiorul PSD pentru Ziarul de Baia Mare, Bota a afirmat clar că dacă în acest mandat nu i se dau Transporturile, pleacă din partid. Așa că a început negocierile cu Pro România lui Victor Ponta și nu oricum ci în așa măsură încât să se afle de la Baia Mare până la București, că poate, poate, poate îl va îndupleca pe președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vice și la nivel național, să-i îndeplinească visul.

Se pare că staretegia nu a mers așa cum trebuie pentru Bota. Numai că după ultimele zvonuri că și senatorul Liviu M arian Pop a negociat cu Pro România, gluma se îngroașă și Zetea pare dispus să mai lase de la el și să-i ofere un alt portofoliu, pentru că nu-i așa, Bota a renunțat la funcția de vicepreședinte la nici o zi după ce președintele Iohannis a semnat decretul pentru numirea în funcţia de ministru al Transporturilor a lui Alexandru-Răzvan Cuc. Și de aici motivele personale ale lui Sorin Ovidiu Bota.

Zetea a aflat din comunicatul de presă

Pe surse am aflat că vestea demisiei lui Bota a căzut ca o bombă pentru conducerea PSD Maramreș și că președintele Gabriel Zetea l-a sunat pe demisionar să-l întrebe de ce a făcut acest gest, cu atât mai mult, cu cât nu a fost anunțat iar comunicatul nu vine de la organizație ci de la cabinetul parlamentar, ceea ce e o gravă atingere a imaginii formațiunii politice în viziunea lui Zetea. Surse care au cunoștință de acest episod au relatat pentru Ziarul de Baia Mare că Bota i-ar fi răspuns “Bine măi Gabi, până și Șimon a fost ministru, numai eu, nu”, referindu-se la scurtul mandat, de șase luni, al lui Gheorghe Șimon la Economie, atât Bota cât și Șimon (foto jos) fiind din cercul de apropiați ai lui Gabriel Zetea.

Contactat telefonic, deputatul Sorin Bota a declarat pentru Ziarul de Baia Mare, cu privire la cele relatate mai sus:

“Motivele sunt strict personale. L-am anunțat pe Gabriel Zetea de această intenție de mai multă vreme. Am motive personale și nu mă mai pot ocupa de ceea ce trebuie să fac în această funcție. Nu plec din PSD, nu plec la alt partid deci nici la Pro România. Nu este adevărat nici că am condiționat rămânerea mea în funcție sau în partid de obținerea funcției de ministru la Transporturi”.

Surse din interiorul Pro România au confirmat pentru ziarul nostru că în aceste zile “Au fost discuții cu Sorin Bota dar nu s-au finalizat”. Demisia din funcție poate fi începutul finalizării negocierilor.

Adauga comentariu