El este VIOLATORUL din Consiliul Local Tăuții Măgherăuș. Marinică Șomcutean și un complice au DEZVIRGINAT prin VIOL o tânără de 22 de ani! Apoi au ABANDONAT-O dezbrăcată în pădure, după care au BĂGAT-O sub bordul mașinii iar ȘOMCUTEAN a BĂTUT-O (partea I)

Ieri, a fost ultimul termen de judecată în dosarul în care actualul președinte al PND Maramureș și consilier local în orașul Tăuții Măgherăuș, județul Maramureș, Marinică Șomcutean (foto sus), l-a intentat împotriva jurnalistului Adi Rusu, actualmente redactor-șef al Ziarului de Baia Mare. Văzând ultimele probe depuse la dosar, Marinică, având numele inițial Marin, împreună cu avocata sa, au fugit din sala de judecată, solicitând amânarea dezbaterii pe fondul cauzei. Umplându-se de ridicol, avocata Florentina Dumitraș a motivat instanței că Marinică este bolnav, dar el fiind în sala de judecată înainte de începerea ședinței! Instanța i-a respins solicitarea ca fiind nefondată și a rămas în pronunțare pe data de 19 decembrie 2018.  

Bestia Șomcutean, așa cum a fost numit de presa vemii în care a comis violul, s-a arătat insultată și calomniată de jurnalist. Asta pentru că după campania electorală locală din 2016, când au început jocurile murdare ale perdantului șef al PND, ales pe locul doi la CL, s-a autopropulsat pe un nemeritat loc unu, prin îndepărtarea adevăratului câștigător, Costică Mureșan și excluderea acestuia din partid. Așa a parvenit, și nu pentru prima oară, Marinică, ajutor de deflorator de jună în tinerețe, în fruntea politicii unui oraș prosper, cu cele mai multe proiecte europene din Maramureș puse în practică. Dezvăluirile redactoului noștru șef l-au determinat pe Șomcutean să meargă în fața intanței iar după doi ani și două luni de proces, acuzațiile de VIOLATOR și BANDIT au fost demonstrate în proporție de 100%, așa cum a concluzionat și ieri în fața Curții, cu date și cifre exacte.

Menționăm faptul că Marinică Șomcutean a vrut să inducă în eroare încă de la început instanța de judecată, afirmând că printr-o emisiune televizată la Maramureș TV, din data de 9 iunie 2016, și două articole în ziarul Detectivul de Presă ȘOC, din datele de 8 iunie și 9 iunie, “acuzațiile au fost aduse reclamantului în perioada electorală cu scopul de a-l discredita”. Perioadă electorală? Minciună! Parioada electorală s-a desfășurat cu o lună în urmă (7 mai-4 iunie), conform Legii electorale iar alegerile s-au desfășurat în data de 5 iunie, adică înainte cu 3 respectiv 4 zile de emisiune și de articolele din mediul online. Avocata nu a verificat balivernele clientului său.

Șomcutean a mințit, în fața instanței, la interogatoriu, la toate întrebările puse de judecător, adevărul fiind scos la iveală prin documente oficiale, indubitabile, aduse în fața instanței de jurnalistul Adi Rusu. Pe parcursul procesului au ieșit la iveală amenințări cu incendiarea casei jurnalistului, care a cerut să i se administreze chiar o probă video cu un martor-declarant, bătăi, injurii, amenințări cu moartea, amenzi pentru scandal, amenzi pentru injurii la adresa mai multor polițiști, plângeri la diferite autorități împotriva lui Șomcutean, scandaluri, o urmărire penală pentru ultraj, o amendă penală pentru Abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor, infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii și nu în ultimul rând VIOLUL abominabil asupra unei tinere virgine, în anul 1981.

În tot acest răstim, Poliția Maramureș l-a protejat nejustificat pe VIOLATOR, doar la a patra solicitare a judecătorului, depunând cu o seară înainte de proces, la instanță, frumosul cazier al celui care reprezintă destinele multor cetățeni în orașul Tăuții Măgherăuș. Motivele, cu altă ocazie, cu siguranță. Jurnalistul Adi Rusu a dus o luptă aproape absurdă cu sistemul care l-a protejat pe consilierul penal de la Tăuți, fiind nevoit să facă în nenumărate rânduri proteste pentru a-i fi garantat dreptul la apărare. Tergiversările au fost de toate felurile: ba au depus la dosar cazierul curat al lui Șomcutean (de două ori) în loc de fișa cazierului, cu tot trecutul său infracțional, ba au cerut să se facă referire la o perioadă anume din cazier și nu în ultimul rând și-au permis să facă mișto de Instanță întrebând în ce temei legal își permite președinta de judecată să ceară cazierul violatorului!

(Foto sus, pe pancartă: Liviu Constantin Grozavu, actualul șef al IPJ Maramureș, fost șef la Anticorupție, cms-șef de poliție, Zehan Otilia Voichița, șefa Cazierului Judiciar și Ionel Todoran, cms-şef de poliţie, adjunct al şefului inspectoratului și șef interimar al inspectoratului)

Demersul său jurnalistic a continuat în paralel cu procesul, mergând efectiv din casă în casă, căutând-o disperat pe femeia violată. Așa le-a cunoscut pe două dintre surorile sale dar și pe alte două persoane, una dintre ele, ținându-i locul la serviciu mamei fetei violate, când anchetatorii au fost la fața locului comiterii înfiorătoarei fapte. A găsit martori și văzând că Poliția îl protejează pe Șomcutean a făsut demersuri încununate de succes la Arhivele Naționale, Serviciul Județean Maramureș și la Biblioteca Județeană Baia Mare de unde a obținut dovezi de aur.

(Ziarul de Baia Mare)

ABOMINABIL. Au spus că o duc la SERVICIU dar au dus-o în pădure să o VIOLEZE

Pe atunci purta numele Marin Șomcutean. Acum e mădărit. Îl cheamă Marinică. A vrut să-și păstreze probabil ceva din numele care l-a făcut celebru VIOLATOR, azi celebru scandalagiu și bătăuș, șef de partid și consilier local la Tăuții Măgherăuș. Marele bandit local de azi își are trecutul plin de mizerii, din care și-a făcut o adevărată glorie apârând în rubricile polițiștilor pe care i-a înjurat, amenințat și reclamat.

A trecut des pe la procurori, prin sediile Poliției, în fața intanțelor, autodeclarâdu-se apropiaților ca fiind procesoman, sperietoare a celor din urbea sa, care au plecat prea des capul în fața violentului om politic. Numai că oamenii trebuie să înceteze să se mai teamă de cel care le spune tuturor că le incendiază casele pentru că sfârșitul carierei în politică și în administrație al acestui individ, judecat și reținut și pentru lipsire de libertate față de fata violată, trebuie să se încheie.

Șomcutean Marin și Dumitrean Romulus, ultimul decedat, prin rechizitoriul Procuraturii locale Baia Mare, din 6 iunie 1982, au fost trimiși în judecată pentru infracțiunile de LIPSIRE de LIBERTATE în mod ilegal și VIOL. Clar! Dar iată ce bravuri au făcut deștepții, tineri pe vreamea aceea, Șomcutean având doar 21 de ani.

În sera zilei de 26 mai 1981, fata de 22 de ani pe atunci, H.M, actualmente croitoreasă în Baia Mare, cu două fete la facultate, urma să se prezinte la serviciu, în schimbul 3, la IMMUM Baia Mare. Fiind obosită în după-masa aceleași zile, s-a culcat și a rugat-o pe una dintre surorile sale să o trezească din timp pentru a putea ajunge autobuzul care circula pe ruta Băița-Baia Mare.

Nefiind trezită, a pierdut autobuzul, astfel că a venit pe jos pe o distanță de aproximativ 5 kilometri, până în comuna Tăuții Măgherăuș, actualmente oraș, cu gândul că de acolo va găsi mai ușor un mijloc de transport până în municipiul Baia Mare.

H.M. a ajuns în stația de autobuz din Tăuții Măgherăuș, în jurul orei 22:25 unde se afla și tânărul în călduri, Șomcutean, care a avut chef de agățat și a întrebat-o unde călătorește, dându-se inițial mare gentleman, ceea ce parcă nu a mai reușit de atunci, niciodată. Ceasul rău, l-a adus acolo și pe Dumitrean Romulus, altă sculă în basculă, conducând tocmai o autobasculantă.

Mari domni, mari caractere, cei doi superpotenți băiețași care se pare că nu prea aveau altfel succes la fete, au invitat-o pe biata viitoare victimă, în cabină, spunându-i că o duc ei la serviciu. Ce frumos, câtă eleganță de la doi tinerei care aveau să se transforme imediat în animale, tocmai în pădurea spre care s-au îndreptat de fapt.

Numai că în apropiere de Baia Mare, nemernicii îi spun fetei că trebuie să descarce minereul din autobasculantă la E.M. Săsar unde au și făcut planul violului. După ce au scăpat de încărcătură, cei doi au purtat o discuție în afara cabinei, când iau hotârârea să o violeze, într-un loc retras.

După ieșirea autobasculantei din curtea unității, când mașina a luat-o din nou spre Tăuții Măgherăuș și nu spre serviciul femeii, aceasta a devenit neliniștită. Bestiile o liniștesc, afirmând că au uitat niște bonuri de transport și că vor întârzia foarte puțin dar o asigură și că o vor lăsa chiar la poarta fabricii unde lucrează.

Astfel, au ajuns în localitatea Nistru, unde Dumitrean Romulus virează spre lac, oprește mașina și stinge farurile. Faptul că lucrurile au luat o întorsătură nefavorabilă pentru fata virgină, erau clare deja. Era efectiv o victimă, fără nicio șansă de scăpare.

Cei doi îi spun acum care este de fapt “planul lor de lucru” pentru acea seară, adică întreținerea de raporturi sexuale. Fata refuză categoric și le spune bărbaților și faptul că este virgină, lucru care parcă i-a pus și mai mult pe jar pe cei doi iubăreți, amatori de senzații dure, fără acordul femeii.

Este momentul în care Șomcutean coboară din cabină, H.M. rămânând în mașină doar cu Dumitrean. El vrea să o lămurească pe tânără că este mai bine să fie de acord cu actele sexuale propuse dar fata refuză, apărându-și fecioria și demnitatea. Din păcate, nu pentru multă vreme.

A trebuit să demonstreze că e VIRGINĂ. Dacă nu, intra în ACȚIUNE, Șomcutean “care este mai agresiv”

În aceste împrejurări, la care se adaugă că ora era târzie, într-un loc îndepărtat de localitate, datorită stării de tulburare în care se afla, fata acceptă să se dezbrace, fiind ajutată de către Dumitrean. Acceptă apoi ca acesta să se convingă că este “virgo-intactă” și să nu continue în aceste condiții actul sexual. Nu s-a întâmplat însă așa. Când partea vătămată a simțit durerea și a încercat să se ferească de Dumitrean, strigând să întrerupă actul sexual, bărbatul a imobilizat-o sucindu-i mâna la spate, pentru a ceda, reușind astfel să înfrângă pentru moment rezistența victimei, consumându-se astfel violul. Marele bărbat, împlinit fiind acum, reușind să aibă și el o femeie cu forța, a coborât din mașină.

 

Foto sus: S-a vrut vocea identității Maramureșului, candidând și pe listele Consiliului Județean Maramureș la ultimele alegeri. Dar vocea femeii când țipa să nu o mai violezi, o mai auzi, Marine?

În cabină a urcat, ca un taur în călduri, actualul președinte al PND Maramureș, consilierul local Marinică Șomcutean, reprezentant al cetățenilor din urbea sa. Evident că farmecul său nu a prins la fata proaspăt violată de amicul său. Pentru că nu a fost capabil de finețea unor vorbe, care oricum nu își mai aveau rostul, bădăranul Marin a aplicat metoda barbară cu care a reușit și Dumitrean, sucirea mâinii la spate, în timp ce se imagina mare mascul, violând-o pentru a doua oară în câteva minute pe fata lipsită de apărare. Bravo, Marinică! Așa face un don juan adevărat!

După ce au considerat poate că au reușit ce în alte condiții reușesc masculii propriu-ziși, cei doi nu au renunțat ușor și s-au gândit că încă o tură fiecare, ar fi un lucru meritat și nu i-au permis fetei distruse de durere și în lacrimi, să se îmbrace. Și ca să mărească suspansul propriilor pofte, cei doi, Dumitrean și Șomcutean, au gonit cu mașina și mai adânc în pădure.

Aici au amințat-o că dacă nu se culcă din nou cu fiecare din ei o vor lăsa în pădure. Fata a insistat să oprească după vreo 5 kilometri. Nenorociții i-au promis că dacă se dezbracă de tot, o lasă să coboare și îi vor da hainele. Umilită în ultimul hal și violată, fata acceptă numai să scape din coșmarul care nu se mai termina, în timp ce bestiile erau pline de satisfacții. Ce a urmat este, de asemenea, greu de imaginat. Au lăsat-o pe fată în pădure doar în chilot și sutien, ei plecând cu autobasculanta, mulțumiți de aventura lor odioasă.

După violuri repetate, PALME peste capul victimei, aflată sub bord, din partea lui Șomcutean!

După o curbă au oprit mașina și s-au întors, pe jos, la H.M. Credeți că le-a venit mintea la cap? Că au început să regrete? Că li s-a făcut dintr-o dată milă? Nu, aveau un plan și de acestă dată. I-au propus lui H.M să revină în mașină și să se îmbrace că nu-i vor face nimic ca și cum ce i-au făcut până acum a fost doar binețe. Și aproape așa a fost.

Ce putea să facă victima în aceste condiții? Doar să accepte și să-i creadă pe VIOLATORI. Pe drum însă, aceștia i-au propus alte acte sexuale, erau deja în formă, au simțit că e momentul lor de culme ca masculi.

Ajungând cu autobasculanta în centrul comunei Nistru, observând un grup de muncitori, partea vătămată i-a rugat să o lase să coboare din mașină. Dar cum să fie ei de acord cu așa ceva, când mai aveau chef de nebunii. Dumitrean, fiind la volan, chiar a mărit viteza cu gândul la ce plăceri mai pot urma. Bestiile nu i-au permis victimei să coboare nici la intersecția șoselei spre Băița, în timp ce treceau prin Tăuții Măgherăuș. Mai mult, pentru a nu o observa cineva din mașinile care veneau din contrasens, au apăsat-o pe fată sub bordul mașinii.

H.M a simțit că sunt momente în care, nemaifiind într-o zonă pustie, are șanse să scape și a început să dea cu piciorul într-un parbriz. Atunci, actualul consilier local PND i-a aplicat mai multe lovituri peste cap și i-a aspus să coboare din mașină. Fata batjocorită în ultimul hal, a coborât din autobasculanta ororii, în jurul ore 3 noaptea, la 4 ore și jumătate de la debutul calvarului.

Președintele de atunci al PND, deputatul Daniel Fenechiu (foto sus) a aflat în timpul campaniei despre fapta de VIOL a lui Șomcutean dar nu a mai putut să-l schimbe, tehnic fiind prea târziu.

Din declarațiile ÎNGROZITOARE ale penalilor VIOLATORI

“Inculpatul Dumitrean Romulus recunoaște că s-a convins de faptul că fapta vătămată este virgo-intactă, putând face acst lucru numai prin introducerea penisului în vagin, dar și din declarația inculpatului Șomcutean Marin, se poate ajunge la aceeași concluzie (…) care a auzit strigătele fetei, în sensul de-a fi lăsată că o doare”, se arată în rechizitoriu.

Cei doi au comis și a doua infracțiune, adică de privare de libertate în mod ilegal, pentru care au și fost condamnați la câte 1 an închisoare.

În cele din urmă, celor doi le-a fost aplicată pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, pentru fiecare, pentru VIOL. Sentința a fost pronunțată în 29 iunie 1981, la sediul coloanei auto din localitatea Nistru.

Adi RUSU

(Va urma)

 

 

Adauga comentariu