ELEVII de la Titulescu și Barițiu - O zi în umbra unui polițist la Școala altfel

Unul din proiectele de tradiţie din Săptămâna Altfel este Job Shadow Day – O zi în umbra unui poliţist. 55 de liceeni de la Colegiul Economic Nicolae Titulescu şi de la Colegiul Tehnic George Bariţiu din municipiul Baia Mare au experimentat câteva ore din munca pe care o desfăşoară un poliţist rutier, criminalist sau de ordine publică.


Prin activităţile derulate în perioada 15-19 aprilie a.c., poliţiştii şi-au propus să ofere copiilor sfaturi utile, care să răspundă, în acelaşi timp, intereselor şi preocupărilor acestora. Informaţii au fost variate, iar mesajele transmise au avut scopul de a-i ajuta pe elevi să identifice situaţiile de pe urma cărora ar putea suferi ori care le-ar putea pune în pericol viitorul, pentru a le evita sau gestiona corespunzător. 


"De la cei mai mici, până la cei ajunşi aproape de examenul maturităţii, copiii au avut posibilitatea de a discuta cu oamenii legii pe teme precum prevenirea şi gestionarea bullying-ului, siguranţa rutieră, siguranţa pe stradă, acasă şi în mediul online", ne-a declarat subinspector de Poliție Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Adauga comentariu