Emy DSP - Dansatoarea pe Sănătatea Publică

Pandemia le-a venit mănuşă #NimeniKlaturiştilor de la guvernare. Rapid şi-au tras ei nişte Ordonanţe de Stare de Urgenţă să-şi poată face ei angajările în pita banilor publici a tuturor ibovnicelor (indiferent de sex) şi a lipitorilor de afişe – şi nici să nu dea socoteală la achiziţiile de materiale pentru combaterea (chipurile) a pandemiei prin încredinţare directă.

Apoi s-au miorlăit public că ar fi necesară o derogare de la rigorile legii.

De ce? Păi aflăm din ziarul Național care publică o anchetă despre cum se fac angajările la direcțiile de sănătate publică și care dau exemplul unei tinere, care apare în clipurile maneliștilor sau în emisiunile mondene.

Potrivit jurnaliștilor, se publică de sanchi un anunț pentru depunerea dosarelor, apoi se dă (tot de sanchi) un interviu că se ştie cine va fi selectat la angajare: adică „cine trebuie”- arată sursa citată. Din noianul de angajări “de pandemie” sare în ochi angajarea Mariei Emylia (cu y-grec, băi, frate!) Florescu, cunoscută și sub numele de Emy Dansatoarea. Aceasta a fost prezentă şi pe la emisiunea Acces Direct și apare frecvent, dând din buric, în videoclipurile maneliștilor.

Citez din Ziarul Naţional: “în data de 6 noiembrie, Direcția de Sănătate Publică a postat un anunț de angajare fără concurs pe perioadă determinată pentru doi medici de medicină generală, un medic stomatolog, un biolog, un asistent medical principal igienă, un asistent de medicină generală principal, cinci asistenți de medicină generală și un post de inspector de specialitate debutant.”

Printre persoanele “selectate” s-a numărat și Maria Emylia Florescu, care efectiv i-a “spulberat” pe cei 10 contracandidați cu un punctaj de 93,33 – devenind astfel inspector de specialitate debutant. A avut o medie mai mare chiar decât a medicului stomatolog și al unuia dintre cei doi medici de medicină generală angajați de DSP în urma interviurilor.

Remarcabilă realizare având în vedere faptul că studiile Mariei Emylia Florescu sunt în managementul turistic de la ”Cantemir” – o universitate care pute a fals şi uz de fals în studii. Măcar i-a bătut pe contracandidaţi cu “vocea şi cu talentul”, Emy Dansatoarea având experienţă profesională de actor la Media Academie, cu aptitudini de actorie, solist vocal și dans. Mai ales dans din buric în videoclipurile cu maneliști. Realizaţi cam care vor fi fiind anchetele epidemiologice pe care le va realiza Emy? Nu din burtă, ci din buric. Îşi va merita salariul de 5.416 lei, plus cuantumul sporului pentru condiții de muncă și indemnizația de hrană, plus sporul pe care Guvernul l-a instituit pe perioada stării de alertă pentru angajații DSP-urilor.

Prin urmare, Direcțiile de sănătate publică, coordonatoarele Sănătății în vreme de pandemie, au devenit doar locuri călduțe pentru diversele ţiitoare şi diverşii lipitori de afişe ai politicienilor de la guvernare. E “obiceiul pământului” ca politicienii să considere banii publici drept bani personali.

Sezonul rece ar trebui să le vină politicienilor români cu transpirații de unde să nici nu se aştepte. Nu degeaba se miorlăie ei în public după imunitate.

Parcă văd că parlamentarii români vor depune o plângere la CNA împotriva reclamelor “discriminatoare, mincinoase și defăimătoare” la medicamentele care spun că “ridicarea imunității este bună”.

Păi, nu e bună, monşerule, că dacă se ridică imunitatea, parlamentarul român rămâne la cheremul procurorului. Care, la rândul său, e la cheremul altui politician aflat la Putere. Care, la rândul lui, este la cheremul securistului care-l veghează. Şamd. Este bine de ştiut că nici unul dintre cei aflaţi în acest lanţ al slăbiciunilor penale nu este la cheremul poporului. Poporul are o singură menire: să scoată banul şi să le întreţină imunitatea.

Revenind, pentru a preveni emiterea unor viitoare cereri de ridicare a imunității parlamentare, parcă văd cum un grup compact de parlamentari vor depune la CNA o reclamație împotriva acestor spoturi publicitare care, cică, fac reclamă la medicamentele “pentru” ridicarea imunității zicând "că ar fi bună".

“Nu, ridicarea imunității nu este bună” – vor susţine iniţiatorii iniţiativei. “N-aș vrea să o constat pe sănătatea libertăţii mele”.

"Plus", se va argumenta: "auzind acest tip de reclamă, un parlamentar transpiră instant. Ca el sunt mulți alții. Prin urmare, devine clar că crește temperatura globală, se topesc calotele, se sinistrează pinguinii și urșii polari.”

Au dreptate: întreaga clasă politică a României nu poate minți atât de mult încât să mențină echilibrul.

Şi, gata!

Adauga comentariu