ERA BĂUT și se află în MOARTE cerebrală. Se fac demersuri și pentru PRELEVARE de ORGANE în cazul ȘOFERULUI de 19 ani care a provocat teribilul accident cu 5 victime de la Sighet

Revenim cu amănunte referitoare la teribilul accident de la Sighetu Marmației, de pe strada Iapa, dintre un BMV și o autoutilitară care a avut ca urmare 5 victime, 4 dintre ele fiind internate la această oră în Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Inițial s-a știut că o persoană în vârstă de 30 de ani a decedat, lucru infirmat acum. Din păcate, tânărul conducător auto al BMW-ului, care la cei 19 ani avea permis de conducere doar de câteva luni, este în moarte cerebrală. Medicii sunt extrem de rezervați în ceea ce privește șansele sale de supraviețuire. Tocmai de aceea s-au demarat procedurile pentru prelevarea de organe, în cazul în care familia își va da acceptul.

“În primul rând facem tot ce putem pentru fiecare pacient al nostru. Salvarea vieții este primordială în fiecare caz. Dar în cazuri de moarte cerebrală, sigur, demarăm și procedurile legale de a discuta cu familia pentru a permite prelevarea de organe.  Familia este acum în stare de șoc dar specialiștii noștri vor aborda la un moment dat și acest delicat subiect, în funcție de starea tânărului”, a declarat pentru Ziarul de Baia Mare, directorul spitalului, dr. Vasile Pop, medic neurochirurg. (foto jos)

Pe lângă șoferul de 19 ani, printre victime s-au mai aflat alți 4 bărbați cu vârste de 30, 21, 31 și 30 de ani. Dintre cei 4 internați la Baia Mare, 3 sunt la Terapie Intensivă cu politraumatisme și 1 pacient la Ortopedie cu fracturi.

Pacienții conștienți le-au povestit medicilor că șoferul aflat acum în moarte cerebrală a fost băut și cu toate că știau acest lucru s-au urcat cu el în mașină pentru că erau… prieteni! Să vedem ce vor spune testele finale ale analizelor referitor la acest aspect.

Foto sus, vasiledale.ro

Adauga comentariu