EXCLUSIV AUDIO. La doua capete. PRIMAR UNPR la ședințele interne ale PSD. Ioan Miculaiciuc MOMIT la social-democrați cu PROIECTE. Vezi reacția ȘOC a lui Nuțu Fonta, secretar executiv național UNPR

În politică, bobocii nu se numără doar toamna ci în fiecare zi. PSD atrage primarii de la toate partidele ca un magnet. Magnetul sunt banii pe proiecte pentru dezvoltarea comunităților locale pe care unii primari nu le pot accesa dacă nu sunt în alianța de guvernare PSD-ALDE sau pur și simplu nu pot refuza mirajul puterii și al banilor care vin îns chimbul susținerii partidului care conduce România.

Un astfel de caz este și cel al primarului Ioan Miculaiciuc de la UNPR care în ultima perioadă pariticipă activ nu doar la chermezele PSD, cu tort și artificii dar și la ședințele interne ale forurilor de conducere unde se prezintă doar greii social-democrați.

Surse ale Ziarului de Baia Mare ne-au semnalat acest lucru și pus în fața faptului împlinit, primarul UNPR nu a mai avut ce face și a recunoscut că este cu cățel și cu purcel, trecut la PSD dar nici nu pleacă de la UNPR. Pur și simplu joacă la două capete, că așa-i etic în politică și așteaptă să fie dat afară de la UNPR. Reamintim că într-un astfel de caz, dacă un primar pleacă la un alt partid în timpul mandatului își pierde mandatul și partidul care a fost părăsit își pune alt candidat în cazul unor alegeri parțiale anticipate. Dacă este dat afară, pentru că trădează interesele formațiunii din care face parte, rămâne primar independent.

“Bine, eu susțin PSD, sunt în UNPR, nu m-au dat afară cu acte în regulă”, este declarația plină de tupeu și nesimțire a edilului din Repedea, aflat la primul mandat.

În cee ceea ce privește primirea la PSD, mai ales la ședințele de rang înalt, Ioan Miculaiciuc spune cu aceeași seninătate, vecină cu imbecilitatea politică ce-i caracterizează pe foarte mulți din cei care ne conduc, într-un fel sau altul:

“Dacă PSD a avut nevoie, m-a chemat. M-am dus. Eu nu am făcut politică până acum, sunt la primul mandat. Când îi văd pe ăștia (de la UNPR – nota redacției) că numai dau din gură, mor de ciudă. Eu nu zic că ăștia (PSD – nota redacției) sunt buni, dar vin cu o soluție. Nu-mi dau demisia din UNPR. Să mă dea ei afară. Eu trebuie să-mi susțin proiectele”, continuă infantil, Ioan Miculaiciuc.

În legătură cu proiectele, Miculaiciuc este, într-un fel, chiar pragmatic pentru că de curând a semnat un contract de investiții pe PNDL și recunoaște că acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul direct al PSD. Numai că asta l-a costat obrazul, dar când vine vorba de așa ceva în politică, unii nimeni în drum, uită de unde au pornit.

“Am semnat un contract, așa este, am și început lucrul”, ne-a mai spus edilul Miculaiciu, care joacă la două capete.

Reacție ȘOC!. Nuțu Fonta, secretar executiv national UNPR: “Mai sunt și alți primari care se cer dați afară cum ar fi Cătălin Cherecheș!”

Contactat de către Ziarul de Baia Mare, fostul deputat și fost președinte al UNPR Maramureș, Nuțu Fonta (foto sus) ne-a declarat:

“Mai sunt și alți primari care se cer dați afară cum ar fi Cătălin Cherecheș de la Baia Mare! Am fost buni când i-am făcut primari. Miculaiciuc umbla cu PSD, înainte de alegeri, i-au promis că-l pun candidat PSD și nu l-au mai vrut. A venit la UNPR cu coada între picioare. L-am pus pe listele noastre. La fel s-a întâmplat și cu Cătălin Cherecheș. L-am pus pe listele UNPR pe când el era dus (reținut de DNA – nota redacției) și i-au respins candidatura pe coaliție. Ne-am dus noaptea la Baia Mare și ne-am întâlnit cu Coaliția pentru Baia Mare, când cei de la Forumul Germanilor nu au semnat pentru a candida din coaliția de la acea vreme. În ultimul minut i-am depus candidatura la UNPR și apoi s-a autosuspendat din UNPR. De racolări, în general, se ocupă Emil Ambruș (consilier județean PSD, fost președinte UNPR – nota redacției)”, a declarat exclusiv pentru Ziarul de Baia Mare, actualul secreter general la nivel national al UNPR, Nuțu Fonta.

NAIV. Ioan Cheudan, președinte UNPR Maramureș: “Avem protocol cu PSD”

(Foto: Ioan Cheudan, stânga, (UNPR) și Gabriel Zetea (PSD), semnând protocolul. Sursa foto: eMaramureș.ro)

Cu o carieră bună în poliție, Ioan Cheudan, intrat în politică și ajuns președinte UNPR Maramureș nu prea știe cu ce se mănâncă astfel de manevre. Este adevărat, PSD a făcut protocoale de colaborare, imediat după alegerile locale trecute, cu mai toate partidele politice pentru susținerea investițiilor locale și șmecheria ține, tocmai pentru a justifica astfel de cazuri.

“La nivelul județeului Maramureș avem protocol de colaborare pentru susținerea investițiilor locale cu PSD. Nu spun că nu-i adevărat ce-mi spuneți că primarul nostru participă la ședințele PSD. Nu am auzit încă ce a declarat. Ca primar este harnic, aduce fonduri pentru comună. Protocolul cu PSD este valabil până în 2020. Dacă îl dau afară, îl pierd ca primar”, ne-a spus Cheudan.

Ce nu știe Cheudan e tocmai faptul că l-a pierdut pe primar care este doar de fațadă în UNPR, umilind partidul și electoratul, ceea ce îl face mai puțin credibil pentru viitoarele alegeri.

În comuna Repedea, UNPR are cinci consilieri locali dintre care unul este viceprimar, deci reperezintă o forță. Numai că această forță nu se vede în dreptul partidului care i-a făcut ceea ce sunt și rezultatele sunt trecute în dreptul PSD. La viitoarele alegeri, UNPR se poate șterge la ochi de toți 5, lucru care nu este trecut în protocol dar de care PSD se folosește, șemecherește, din plin.

UNPR are la nivel de județ 2 consilieri județeni și primar la Groși și formal la Repedea și Baia Mare. A mai pierdut primari la Săpânța și Botiza.

 

Adauga comentariu