EXCLUSIV. Dr. Nicolae Costin a MINȚIT că gravida care a NĂSCUT în LIGHEAN nu a vrut să se interneze. Directorul spitalului: “Am fost dezinformat, l-am crezut”. DSP s-a AUTOSESIZAT

Am putea spună că s-a produs o răsturnare de situație în cazul gravidei de 31 de ani din Baia Mare care a născut în lighean după ce a fost trimisă acasă de la Urgențe iar Ambulanța a refuzat să o ducă din nou la spital. Asta doar în varianta în care cineva a crezut, fără să verifice, afirmațiile controversatului medic ginecolog, dr. Costin Nicolae, preluate de managerul interimar al spitalului, dr. Vasile Pop. (foto jos)

Ziarul de Baia Mare a dovedit cu documente medicale, încă de ieri, faptul că S.C., pacienta căruia avortonul i-a murit la spital, încă din cauze nefăcute public, nu a semnat în fișa UPU că nu dorește să rămână sub îngrijire medicală. Ar fi și absurd să te duci la Urgențe și să spui că nu vrei să te faci bine. Numai că lumea medicală controversată și coruptă este obișnuită cu jurnalismul de birou, pentru care un caz ține până la publicare și nu până la rezolvare.

Ziarul de Baia Mare a solicitat azi, oficial, documentele care să ateste refuzul gravidei la acel moment, dorind să se asigure, încă o dată, de corectitudinea informațiilor publicate în spațiul public.

Pus în fața faptului împlinit, directorul unității, dr. Vasile Pop nu a mai avut argumente să-l apere pe colegul său de breaslă despre care declara ieri că “este un pofesionist adevărat”:

“Am fost dezinformat. L-am crezut, suntem, mai întâi de toate, colegi. L-am întrebat de două ori, ieri. Mi-a spus că femeia a semnat că nu rămâne în spital. Așa v-am spus și dumneavoastră. L-am băgat în Comisia de disciplină să vedem exact cum stau lucrurile.”

DSP s-a AUTOSESIZAT

Surse ale ziarului nostru ne-au declarat că Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș s-a autosesizat în acest caz. Dr. Rareș Pop, directorul instituției, a confirmat pentru Ziarul de Baia Mare acest lucru, ferm și direct:

“Da, ne-am autosesizat. Am trimis ieri la spital o echipă care să-mi spună ce s-a întâmplat și de ce? Voi sesiza Colegiul medicilor după ce voi avea toate documentele. Nu am vorbit cu nimeni și nici nu mă interesează discuțiile decât strict ancheta”.

S.C.: “Mi-a spus doctorul: <<Nu ați semnat, a fost greșala mea>>”

Ziarul de Baia Mare a fost singura redacție de ziar unde familia gravidei a acceptat să dea interviuri și să pună la dispoziție fotografii și documente legate de acest caz. Azi, în exclusivitate pentru cititorii Ziarului de Baia Mare, S.C., internată în spital a declarat (foto jos):

“A venit domnul doctor la mine, de mai multe ori, dar și domnul director. Doctorul Costin mi-a zis : <<Nu ați semnat, a fost greșala mea. Acum faceți ce vreți pe mai departe. Eu am vorbit frumos cu dumneavoastră>>. L-am întrebat cum a putut să spună că am semnat că nu vreau să rămân în spital când nici nu m-a întrebat. Eu îmi doream acest lucru. Da, mi-a dat o rețetă, atâta tot. Eu rămâneam dacă îmi zicea”

Soțul femeii, Constantin C., ne-a declarant că nu renunță la acuzațiile de malpraxis și ne-a făcut o confidență:

“Nimeni din presă n-a mai sunat azi să vadă ce facem. Ați avut dreptate ieri că așa o să se întâmple. Sunteți singurul ziar care ați intrat în detaliile cazului. Noi mergem până la capăt. Sper să rămâneți alături de noi nu ca și ceilalți”.

Domnule doctor Costin, poate umblați puțin la limbaj și vorbiți mai puțin frumos și nu mai moare nimeni. Ce ziceți? Simt că nu vă place. Lăsând ironia la o parte, doctorul Nicolae Costin are obiceiul de a nu-și duce la capăt cazurile. Vom reveni.

Adauga comentariu