Exclusiv Erika Czigler, CASIERA de la VITAL, achitată pentru mărturia mincinoasă din dosarul lui Cherecheş

Erika Czigler, femeia care a devenit casieră la Vital după ce a fost martoră în dosarul penal al primarului Cherecheş, a fost achitată pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. Femeia a fost trimisă în judecată în noiembrie 2017. Procuroul Ionuţ Vasile, de la DNA Cluj, cel care l-a trimis în judecată pe Cătălin Cherecheş, a dispus şi trimiterea în judecată a Erikăi Czigler şi a Annemariei Sommaz, construind două rechizitorii pentru acestea, prin care arăta că în timpul audierilor femeile au ascuns adevărul despre infracţiunile comise de Cherecheş. 

Astăzi, Tribunalul Cluj a dispus achitarea Erikăi Czigler. Iată soluţia pe scurt: 

"În temeiul art. 396 al. 5 Cod de Procedură Penală rap. la art. 16 al. 1 lit. a Cod de Procedură Penală achită pe inculpata: Cizgler Erika Gabriela pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă prev. de art. 273 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (prin schimbarea încadrării juridice din infracţiunile de favorizarea făptuitorului în formă continuată prev. de art. 269 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal şi mărturie mincinoasă în formă continuată prev. de art. 273 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal), deoarece fapta nu există. În baza art. 275 al. 3 Cod de Procedură Penală cheltuieli judiciare avansate de stat cu ocazia soluţionării acţiunii penale faţă de inculpata CEG rămân în sarcina statului", se arată în decizia dată de Tribunalul Cluj. 

 

Avocatul acesteia, Sergiu Morar susţine că sentinţa de astăzi confirmă că în "orgoliile personale nu îşi au locul în justiţie". 

"Ne bucuram de soluția adoptată de către Tribunalul Cluj în dosarul doamnei Czigler. Astăzi s-a făcut dreptate. Era o soluție de așteptat raportat la probatoriul administrat în cauză care a confirmat pozitia permanentă a doamnei Czigler și a infirmat urmărirea penală făcută cu prea multă celeritate de către DNA - Serviciul Teritorial Cluj. Este o soluție corectă, care atesta încă o dată că orgoliile personale sau pasiunile nu își au locul în justiție", a delcarat avocatul acestieia, Serigiu Morar. 

Ziar de Baia Mare a scris în trecut despre dosarul primarului Cherecheş şi relaţia acestuia cu Erika Czigler. Potrivit surselor noastre, procurorul de la DNA Cluj a descoperit mai multe inadvertenţe în declaraţiile date de Czigler. Oricum, după ce a fost chemată la audieri, femeia a primit un post călduț la SC Vital SA, distrubuitorul de apă din Baia Mare, societată administrativă aflată sub comanda primăriei și a lui Cherecheș. Mai mult, pentru ca să i se facă "loc" la Vital a fost nevoie să se schimbe organigrama prin introducerea postului pe care aceasta îl ocupă în prezent.

Sentinţa de achitare poate fi contestată de către procurori, în termen de 10 zile de la comunicarea acesteia. 

 

Citeşte şi: 

Ceea ce procurorii au bănuit, A RECUNOSCUT Liviu Bala: “Șpan a ACHIZIȚIONAT pentru Cătălin Cherecheș trustul E Maramureș”. I-au unit BANII și FAIMA, i-a despărțit o JURNALISTĂ!

Adauga comentariu