EXCLUSIV. Măsuri fără precedent pentru BOLNAVII dializați, bolnavii cu cancer și gravide, pentru PERIOADA GEROASĂ din zilele următoare

Temperaturile extrem de scăzute prevăzute pentru următoarele zile dar și valul de ninsori anunțat în Maramureș, a pus autoritățile județene pe treabă. De data aceasta nu este vorba de mobilizarea obișnuită pentru deszăpezire ci pentru grija față de bolnavi.

Subprefectul de Maramureș, Alexandru Cosma (foto sus) a mobilizat instituțiile specializate în vederea asigurării asistenței medicale și tratament în ceea ce privește bolnavii care sunt dependenți de dializă.

“Vor fi ninsori abundente în următoarele ore și zile. Avem foarte mulți bolnavi care trebuie să facă dializă. Unii dintre ei locuiesc în zone mai izolate și pot fi probleme cu deplasarea la centrele de dializă. Am luat legătura cu Direcția de Sănătate Publică Maramureș și cu primarii din localitățile unde locuiesc acești bolnavi. Vreaau să fie toată lumea pregătită ca ei să-și facă la timp dializa și să nu existe probleme. Acolo unde drumurile sunt grele, am cerut primarilor atenție sporită ca ambulanțele să poată ajunge la pacienți. Nu vreau să mi se spună că, din cauza zăpezii, acești oameni nu au beneficiat de tratament și medicație”, a declarat în exclusivitate pentru Ziarul de Baia Mare, subprefectul Alexandru Cosma.

Măsurile sunt și pentru bolnavii cronici, bolnavii de cancer și gravide. Pentru prima data s-au cerut datele tuturor persoanelor care ar putea avea probleme pentru ca subprefectul să cunoască exact unde se află acestea în cazul în care lucrurile nu vor funcționa bine.

“Avem datele tuturor persoanelor, cu adresă, cu afecțiunea de care suferă. Toate persoanele vulnerabile din punct de vedere medical sunt în atenția noastră”, ne-a mai spus subprefectul Cosma.

Un număr 125 de bolnavi dializați sunt la această oră în evidențele DSP Maramureș, în zona Băii Mari iar alți 103 în zona Maramureșului istoric. Din cei 125 din zona Băii Mari, 6 locuiesc în zone izolate, pe dealuri. Din cei 103 din zona voievodală a județului, în cazul a 35 de bolnavi dializați există acces greu la locuințele lor, majoritatea având case la margini de cătune.

 

Adauga comentariu