EXCLUSIV video. PRIMA mașină omologată din România care CIRCULĂ CU APĂ este din Baia Mare! Cu 1 litru de APĂ + Hidroxid de sodiu se poate CIRCULA 10.000 de kilometri

Instructorul auto Florian Călăuz din Baia Mare a mai fost protagonistul unui material în Ziarul de Baia Mare. Vezi materialul de atunci Florian Călăuz, instructorul auto băimărean care a inventat APARATUL care face MAȘINA să meargă cu APĂ și în loc de noxe elimină OXIGEN! De Ziua Națională le spune tuturor românilor, marele SECRET.

De câteva zile este este primul român care conduce și are prima mașină omologată din România care circulă și cu APĂ! Ceea ce a inventat el și noi am relatat era un mecanism artizanal dar acum este vorba de altceva, de unul omologat, importat din Italia.

Un cetățean italian a venit la Borșa, în Maramureș și împreună cu un localnic au pus bazele unei firme care montează instalația minune, “H2O SRL Reducere Carburant” și care face să scadă consumul de combustibil, benzină, motorină, GPL, cu până la 40-50%.

În Veneția, bărcile cu motor de pe canalele navigabile, circulă cu apă iar la Milano, taxiurile, în proporție de 90%, au aceeași instalație.

1 litru de apă plus hidroxid de sodiu sunt suficiente pentru a marge cu mașina 10.000 de kilometri! Se reduce astfel, enorm, consumul dar și poluarea.

Pentru Florian Călăuz, noua instalație i-a adus un consum de doar 2 litri de motorină la 100 de kilometri parcurși.

“Cu un plin al rezervorului, în jur de 50-60 de litri de motorină pot face drumul din Baia Mare până la Constanța, dus-întors și din nou până la malul mării”, ne-a declarat mândru, în exclusivitate pentru Ziarul de Baia Mare, instructorul auto.

Mai mult, ne-a prezentat instalația care face posibile aceste lucruri, cum funcționează și ne-a explicat din punct de vedere tehnic ce se produce în momentul în care mașina este pusă în mișcare.

Instalația are 500.000 de kilometri garanție, adică foarte mult, sau 5 ani de funcționare.

Și totuși cum funcționează?

“Vorbim de apă plus hidroxid de sodiu. Aparatul face hidoliza apei, realizează hidrogen care merge la galeria de admisie și oxigenul va ieși pe țeava de eșapament, scăzând poluarea. Hidrogenul prin ardere dezvoltă o putere calorică mai mare de șase ori față de oricare alt combustibil ca benzina, motorina sau GPL, în acest fel crescând și puterea motorului, scăzând consumul de carburant pentru că în ardere se folosește hidrogen”, ne-a declarat Florian Călăuz.

Investiția în instalație se amortizează astfel cam în una, două luni, în funcție de kilometri parcurși și se pretează pe orice tip de mașină care funcționează cu carburanții menționați.

 

 

Adauga comentariu