Flacăra nepăsării voastre colective: de la Maternitatea Giulești, prin Colectiv, la Spitalul din Piatra Neamț

Ziceți că sunteți indignați că a ars un spital fix în inima sa: secția de ATI? Că au murit 10 oameni fără apărare și au fost grav răniți cei care aveau grijă de ei?

Nu sunteți indignați, ci doar speriați că ați fi putut fi chiar voi în acea situție.

Au trecut 5 ani de la ultima voastră spaimă. 10 ani de la momentul în care v-ați pus prima dată problema că vă pot arde copiii nou născuți de vii, ca la Maternitatea Giulești. Au trebuit să ardă niște bebeluși ca să aflați că maternitățile noastre sunt niște improvizații periculoase care funcționează în afara legilor omenești și ale celor de bun simț, fără autorizații, cu improvizații - că banii scoși din buzunarele voastre sunt bani pentru clădit averile nesimțite ale unor ”Dumnezei”  medicali și ai băieților deștepți încuibați ca niște viermi în Sănătatea românilor, nu pentru a vi se naște copiii în siguranță.

Dacă erați indignați și nu căcați la fund de spaima că puteau fi copiii voștri, atunci ați fi rămas de atunci în stradă și ați fi pus întrebări legitime despre ce se întâmplă cu banii voștri. V-ar fi interesat, ați fi cerut să fiți respectați, ați fi arătat că meritați să fiți respectați. Că nu sunteți doar o turmă de portofele din care-și extrag existența într-un confort nemeritat nimenii aceștia care conduc România de 30 de ani. Dar nu au fost copiii voștri, ci ai altora, așa că ați uitat rapid - ce nu vă arde pe voi, nu există!

5 ani mai târziu a trebuit să vă mai moară niște copii. Nu numai arși, ci și umpluți de infecții intraspitalicești, în timp ce aceleași deșeuri cu față umană și alții ca ei vă dădeau asigurări că totul este în regulă. Au mai murit niște copii și amicii altora - puteați fi voi în locul lor. Așa că ați mai mimat o tură de indignare, fiind de fapt căcați la fund că ați fi putut fi voi, sau chiar copiii voștri în locul celor distruși de flacăra nepăsării voastre colective la Colectiv.

Abia atunci ați aflat că ”Dumnezeii” sistemului de Sănătate se pișă pe voi și sănătatea voastră numai cu apă chioară de la Hexy Pharma. Că ”Dumnezeii” autorizațiilor de orice fel (de funcționare, de construcții șamd) își iau șpagă pe viața voastră. Că în 5 ani de la incendiul de la Maternitatea Giulești nu s-a întâmplat nimic. Doar voi ați mai îmbătrânit degeaba și vi s-au mai deșertat portofelele în buzunarele unor deșeuri cu față umană care mimează grija față de voi, exact așa cum mimați voi că vă pasă.

Nu vă pasă!

Dacă vă păsa, auzeați și înțelegeați tot ce vă spuneau jurnaliștii despre cum, din cauza infecțiilor intraspitalicești, mureau ZILNIC (și sigur mai mor), o medie de peste 100 de pacienți în toată țara. Anul trecut se ajunsese la ”performanța” de 150 de morți zilnice. Morți anonimi, nu #Colectivi, prin urmare, neadunați într-o statistică expusă mediatic și apocaliptic zilnic, morții nimănui. Iar jurnaliștii, știți voi prea bine, sunt cumpărați, rău voitori și șantajiști. Scriu ceea ce scriu că sigur vor banii unora, sau măcar vor să se bage-n seamă.

Dacă vă păsa, vă întrebați unde vă sunt banii. Cereați, că aveți acest drept, să vi se spună ce se face din banii voștri - altceva decât salarii și pensii nesimțite pentru sinecuriștii acestui sistem ticăloșit. Vă întrebați de ce se cumpără chestii extrem de scumpe și total inutile care zac apoi prin subsoluri insalubre. De ce dispar medicamente ieftine ca să apară altele scumpe. De ce se înmulțesc taxele și impozitele, dar nu se îmbunătățesc serviciile pe care le plătiți din acești bani, de unde tupeul și lipsa de respect a slujbașilor noștri (că din banii noștri sunt plătiți) față de noi, angajatorii - și câte și mai câte motive de dreaptă și justă indignare. Cum de în primăvară, de exemplu, aceste deșeuri cu față umană (dintr-un lung șir de deșeuri cu față umană care au condus România timp de 30 de ani), ne spuneau că avem în jur de 4000 de paturi ATI, ca să declare acum că se așteaptă ca prin atingerea cifrei de 2400 de paturi ATI, să SE DUBLEZE NUMĂRUL DE PATURI FAȚĂ DE SITUAȚIA DIN PRIMĂVARĂ!?

A ars aseară spitalul din Piatra Neamț și aflați, din nou, că nu avea AUTORIZAȚIE și funcționa ilegal față de normele legale de prevenția a incendiilor. Că, în 5 ani, nu s-a făcut NIMIC pentru marii arși, nici măcar un pat.

Ba, mint, s-a făcut ceva pentru marii arși: l-ați ales să vă fie primar de sector la Capitală (prin vot, dar mai ales prin ne-vot) pe Piedone, unul dintre vinovații și condamnații la ani grei de pușcărie în primă instanță în Dosarul Colectiv.

Ionel Arsene, fost gudurău de-al lui Liviu Dragnea, a fost ales președinte de Consiliu Județean, de către cei care s-au ostenit să voteze în județul Neamț, cu 41,41%. Acest Arsene l-a numit pe actualul manager al Spitalului Județean, drept compensație că acesta nu a putut candida pe listele PSD, fiind declarat incompatibil de justiție.

Așa se nasc complicitățile: prin participare, dar, mai ales, prin neparticipare.

Acum citesc ”indignare” de Facebook. ”Vă așteptăm la (locația X - care o fi fiind simbol al ”centrului” marilor orașe), să aprindem o lumânare pentru victimele”... Zău? N-au fost ei destul de lumânări ca să vă arate calea de urmat?

Nu aveți adunată în voi destulă indignare cinstită că au trecut 10 ani de la incendiul de la maternitatea Giulești, 5 ani de la Colectiv și Sistemul n-a sughițat nici un gest să facă ceva, să nu se întâmple astfel de tragedii, sau, dacă se întâmplă, să poată să le gestioneze? Că aceleași deșeuri cu față umană sunt în Sistem? Că același Arahat ne spune cât de apărați suntem?

Atunci stați în case și bociți pe Facebook. Dați ”inimioară” și ”care” la postările acelorași #rezistoizi care vă bagă bocete inutile. Despre o falsă indignare, cât să nu iasă lumea pe străzi. Că arșii liberalilor sunt mai de suportat ca arșii pesediștilor. De parcă nu împreună au jefuit țara aceasta timp de 30 de ani!

Și, gata!

Adauga comentariu