FUMA-ȚI-AȘ CĂPȘUNICA

Din pleiada de mari inventatori români, îi amintim pe următorii:

- românul care a inventat apa rece care vine pe țeava de apă caldă

- românul care a inventat gaura din macaroana care se mănâncă cu pâine

- românul care a inventat pâinea care se mănâncă cu franzelă

- românul care a pus cârciuma-n drum

- românul care a suflat prima dată într-un jigler

- românul care a bătut pentru prima dată într-o țeavă, că îl deranjau vecinii, și a inventat un nou instrument muzical

- românul care a băut pentru prima dată dintr-o sticlă de spirt Mona

- primul român care nu s-a limitat să fie prost, a trebuit să fie și fudul

- românul care a zis pentru prima dată: „asta e, asta-i Românika, ca la noi la nimenea”, precum și românul care a zis pentru prima dată: „a furat, dar a și făcut”

- primul român care a comentat de pe margine, în timp ce altul făcea un grătar.

Dar avem și inventatori tineri printre noi, care au avut ghinionul să se nască în România. Pentru că dacă se pricepe poporul ăsta la ceva, e să-ți taie aripile. Mergem la Buzău, orașul care ni l-a dat pe unul dintre cei mai inventivi români ai vremurilor noastre. Citez de pe buzaul.ro: „Un buzoian de 24 de ani, student la Facultatea de Horticultură a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, a fost trimis în fața judecătorilor, după ce a arătat o încrucișare reușită între două specii de plante, căpșuni și marijuana, la unul dintre seminariile online ale grupei sale de laborator.”

Avem toate datele unui geniu: un român născut la Buzău, metropolă inclusă de National Geographic pe lista celor 100 de locuri pe care să le vezi înainte să mori; un român născut la Buzău, care mai e și tânăr pe deasupra, deci milenial cu mintea deschisă; un milenial născut la Buzău, care și-a dorit să studieze Horticultura. Un milenial născut la Buzău, care și-a dorit să studieze Horticultura și a fost suficient de creativ încât să încrucișeze marijuana cu căpșuna. Ziceți și voi, nu merrită acest român o medalie de la domnul Iohannis? Toți neica-nimeni sunt decorați, în timp ce adevăratele valori rămân pe dinafară.

„Extrem de preocupat, în ultimul an de facultate, de reușita proiectului său, buzoianul spune că nu a consumat niciodată niciun fel de marijuana, dar a fost intrigat de ideea de a crea, pe modelul produselor din tutun aromat, câteva sortimente de marijuana cu arome de căpșuni, cireșe, banane, corcodușe, mărar și pătrunjel.”, mai scrie buzaul.ro.

Iată, cât potențial în acest băiat! Vă dați seama unde putea ajunge? Marijuana cu gust de mici, cu gust de sarmale, cu gust de eșec național? Cerul era limita, dacă țara asta nu-i tăia aripile.

„Profesorul a fost foarte surprins, așa că s-a prezentat imediat în biroul decanului facultății și, având în vedere situația, au decis împreună să alerteze autoritățile, pentru a nu pune în pericol imaginea instituției.”, tot de pe buzaul.ro.

Deci, un student îți prezintă o invenție de-a sa, care, întâmplător, implică și marijuana, și ca să nu pici prost, îl reclami la autorități? Cam cât de românesc e asta? Dacă inventa o marijuana cu gust de plic de bani, era mai ok?

Polițiștii l-au căutat acasă, i-au confiscat peste o duzină de ghivece cu plante de marijuana altoite cu butași de căpșuni și l-au amendat. Dar tânărul e decis să-și continue cercetările.

Da, deținerea de droguri e incriminată în România și cred că totul era mult mai ok dacă făcea experimentele într-un laborator. E o lucrare științifică, până la urmă, nu?

Nu ne rămâne decât să consemnăm un alt erou căzut pe frontul românismului.

Adauga comentariu