GREVĂ mincinoasă a primarului Lucian Morar. Nu a FĂCUT PODUL dar vrea 10 angajați la AMBULANȚĂ din care DOI să aibă o INTERVENȚIE la 3 zile jumate! Ultima substație aprobată, la 7 kilometri de Ulmeni

Circ ieftin și gargară politică. Asta face azi, cu începere de la ora 10:00, primarul – cancan Lucian Morar din Ulmeni, Maramureș. În prag de campanie electorală, pentru a-și acoperi cea mai mare neralizare, podul de la Ulmeni, edilul s-a gândit să distragă atenția de la realitatea crudă a comunității sale.

Așa că a mai făcut un drum până la București, decontat din bani publici, în care intră casă, masă și băutură. La mâncare a renunțat deocamdată dar suntem curioși cât îl ține pentru că cifrele nu sunt de partea sa.

Ziarul de Baia Mare a fost prima publicație care, aseară, a scris despre intenția lui Lucian Morar de a protesta azi în fața Ministerului Sănătății pe motivul mincinos că este discriminat politic și etnic în obținerea unei stații sau măcar a unei substații de Ambulanță la Ulmeni. Da ați auzit bine, la Ulmeni acolo unde a promis că într-un an, constructorul că în 6 luni de zile, termină podul peste Someș. Au trecut de atunci fix 3 ani. Nicio grevă a foamei, nicio sinucidere politică, nicio demisie de onoare! Nimic. Doar can-canuri, chefuri, nunți, joc, voie bună și băutură pentru fraieri! Se apropie deconturile electorale și Morar trebuie să schimbe registrul minciunilor cu alte minciuni. Ziarul nostru a scris despre dorințele primarului și de dimineață ne-am documentat asupra realității. Concluzia? Vorbele primarului Morar sunt minciuni și dezinformare.

Se înființează o substație de Ambulanță la 7 km de Ulmeni!

Recent, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a anunțat cu ocazia inaugurării unui laborator de radioterapie cu energii înalte la Baia Mare, faptul că la Ariniș s-a aprobat o substație de Ambulanță, care să deservească zona din care face parte și Ulmeni. Distanța de la Ariniș la Ulmeni? 7 kilometri! Se mai poate face încă o substație la o așa de mică distanță? Nicăieri în lume, nu! Ministerul Sănătății mai trebuie să aprobe posturile din organigramă.

ULMENI nu a avut niciodată o stație de ambulanță așa cum minte Morar

Lucian Morar ne-a declarat aseară că la Ulmeni a fost stație de Ambulanță, lucru neadevărat. Să spunem că nu înțelege bine termenii substație și stație și nici starea de fapt dar nici așa nu-i dau corect socotelile. Iată care este ralitatea.

Până în data de 1 octombrie 1995, ambulanțele aparțineau doar de spitale la fel cum aparțineau și dispensarele arondate pe diferite zone ale județului. În cadrul dispensarului de la Ulmeni exista o ambulanță și asta doar pentru că dispensarul aparținea de Spitalul Județean Baia Mare.

Ambulanța avea ambulanțier adică șofer. Asistenta de la dispensar, în caz de nevoie, însoțea ambulanțierul la urgențe, ceea ce însemnă că-și lăsa pacienții și pleca pe teren. Vorbim de un sistem de-a dreptul primitiv pe care edilul Lucian Morar îl regretă din tot sufletul. Bravo, domnule Morar! Din fericire nu ne mai putem întoarce acolo pentru că pur și simplu cei din jurul dumneavoastră au evoluat, înțelegeți? Astfel, ambulanța funcționa în cadrul unui “Punct de lucru înaintat operațional” aparținând, la rândul său, stației de Ambulanță Baia Mare de pe lângă Spitalul Județean. Ați înțeles domnule grevist? Nu ați avut niciodată substație ori stație de Ambulanță!

În aceeași situație s-au aflat și Copalnic Mănăștur, Baia Sprie, Cavnic, Poienile de Sub Munte. După data de 1 octombrie 2015, aceste ambulanțe au fost preluate de către Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ). Numai că a urmat nenorocirea, pe care o regretă din toți rărunchii, grevistul închipuit Lucian Morar. Asistentele nu mai puteau, în noile condiții, să însoțească ambulanțierul la urgențe.

Așa s-a întâmplat că o gravidă din Ardusat a născut în mașină, asistată de șofer care a avut momente de cumpănă grele: să o ajute să nască sau să gonească Dacia Papuc până la spital?

Tot în aceste condiții, după ce la Fărcașa doi petrecăreți s-au bătut și au ajuns în Ambulanță cu multiple plăgi tăiate, unul dintre ei a intrat în comă! Nu medic, nu asistent, același șofer care a refuzat să-și mai asume riscul să-i moară pacienții fără ca el să poată face ceva din pricina că era doar cel care mânuia volanul. Înțelegeți ce regretați, domnule Lucian Morar? Nu s-a desființat nimic, s-a renunțat la un sistem criminal iar în vecini de dumneavoastră o să aveți substație de Ambulanță, bucurați-vă!

Vrea 10 angajați care să stea aproape degeaba

Deci este imposibil să existe o substație de Ambulanță la Ulmeni după ce s-a aprobat la Ariniș. Ce ar însemna o substație? Minim 5 șoferi angajați și minim 5 asistenți. Deci 10 oameni. Dar haideți să vedem câte intervenții au avut Ambulanțele la Ulmeni în ultimii ani.

În anul 2015 au avut 69 de intervenții, în 2016 au fost 77, în 2017 au crescut la 100 iar anul trecut a fost nevoie de Salvare de 111 ori. Dacă luăm doar anul de vârf și facem o mică socoteală în locul primarului Morar aflăm ușor și simplu că doar un șofer și un asistent ar fi avut o intervenție la 3 zile și aproape jumătate. Restul ar fi stat degeaba. Așa gândesc politicienii în campanie electorală.

Nimeni nu este vinovat că PMP are protocol cu PSD la nivelul județului Maramureș și sunteți supus comenzilor președintelui Consiliului Județean de aici, domnule primar și nu ați primit substația la Ulmeni care s-a aprobat la Arinis. Ba da, dumneavostră sunteți vinovatul numărul unu și singurul. De ce? Pentru că sunteți, politic, pe o mână cu cei pe care-i fluierați azi!

Terminați PODUL și ajunge mai repede AMBULANȚA!

Promisul pod dintr-o bucată care se realizează în mai multe bucăți și despre care se spune că nu va primi avizele de rezistență, ar putea rezolva în mare parte drumul Ambulanțelor din zonă spre Baia Mare.

În momentul în cazul în care Ulmeniul va fi legat de Remeți pe Someș, Ambulanțele ar face cu aproximativ 15 kilometri mai puțin pe un traseu și mai puțin aglomerat decât cel prezent. Deci haideți acăsucă și terminați podul. Sau poate ați uitat episodul cu podul plutitor, același din zilele noastre, când un camion încărcat cu lemne, cu remorca încărcată tot cu lemne, a alunecat de pe Bac iar șoferul a murit. Și vă mai arde de bătut toba la București când sunteți în aceeași situație ca acum 45 de ani? Rușiniiică!

 

 

Adauga comentariu