Grupul TeraPlast: estimari pentru semestrul 1 din 2020

Grupul TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, aduce in atentia actionarilor sai si a publicului investitor precizari cu privire la evolutia activitatii Grupului din prima jumatate a anului 2020. Aceasta informare preliminara vine in contextul mediului de afaceri volatil si a incertitudinii din aceasta perioada.

Astfel, pentru primul semestru al anului 2020, Grupul TeraPlast estimeaza o cifra de afaceri de peste 470 milioane de lei, in crestere cu 15%comparativ cu primul semestru al anului 2019. Pentru aceeasi perioada, Grupul estimeaza o profitabilitate imbunatatita, cu o EBITDA de peste 40 milioane de lei cu 32% mai mare decât în semestrul 1 al anului trecut.

„Ne asteptam ca afacerile Grupului in primele sase luni din 2020 sa fie cel putin la acelasi nivel ca in primele sase luni din 2019,insacererea a fost mai mare decat ne-am asteptat si vom creste cu 15% peste anul trecut cu o profitabilitate imbunatatita. Management-ul Grupului a luat masurile necesare pentru a asigura o lichiditate adecvata si a redus costurile operationale unde a fost necesar. Este important sa ne concentram pe repornirea economiei si pe oportunitatile pe care urmatoarea perioada ni le va prezenta”, a declarat Ioana Birta (foto sus), directorul financiar al Grupului TeraPlast.

Pentru primul trimestru din 2020, Grupul TeraPlast a anuntat afaceri de 208,9 milioane de lei, in crestere cu 20% fata de T1 din 2019, si o EBITDA de 17,4 milioane de lei, cu 32% mai mult decat a inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Principalele motoare de crestere in primul trimestru au fost fabrica din Serbia si linia de business Instalatii, datorita evolutiei pozitive a lucrarilor de infrastructura. Acestea si-au pastrat tendinta pozitiva si in trimestrul 2 din 2020 si se reflecta in estimarile pentru primul semestru.

La nivelul Grupului TeraPlast au fost implementate in ultimele doua luni masuri de protectie a business-urilor si a angajatilor pentru a asigura sustenabilitatea acestora. Au fost luate masuri stricte de igiena si protectie, precum si de aliniere a costurilor fixe la noile volume de business. Parte din aceste masuri este si reducerea temporara a salariilor management-ului Grupului cu proportii cuprinse intre 25% si 50%.

Management-ul Grupului TeraPlast mentioneaza ca materialul de fata furnizeaza informatii de baza preliminare, estimate, pentru perioada ianuarie-iunie 2020. Raportul continand rezultatele financiare consolidate aferente perioadei ianuarie-iunie 2020 va fi publicat, conform calendarului financiar, in 27 iulie 2020. Asadar, informatiile din acest material au caracter estimativ si pot suferi modificari in raportul financiar semestrial.

Adauga comentariu