Hocus pocu-s FOC și PARĂ/ Dușmanii să îmi DISPARĂ. CJ-ul e jucărie/ eu vreau la PRIMĂRIE, sau ce vrăji mai fac POLITICIENII din Maramureș

Începe vânzoleala în politica maramureșeană. După flori, fete, filme sau băieți, joaca s-a terminat. A trecut și Valentine’s day ( a se citi cum se scrie), venele să ți le tai (din cauza cheltuielilor) și 8 martie, Zile Internaționale ale Minciunilor care încep cu “Te iubesc”.

Politicienii din Maramureș își fac planuri la vedere dar mai ales unele de culise, despre care ne vom ocupa azi.

În PSD Maramureș, după plecările din funcții ale lui Sorin Bota, vicepreședinte la județ și Florin Tătaru, președinte la Baia Mare, în ciuda urechelii pe care i-am administrat-o, Emil Ambruș, consilier județean PSD continuă să dea pe Facebook ce este probabil mult mai greu în viața reală de moșulet, “m..e”! În lipsa argumentelor politice și a proiectelor pentru maramureșeni, decât nimic e binevenită și o astfel de satisfacție mai ales când vine de la un pesedist, fost uneperist și fost penegist adică toate cu „.ist!” (a se citi stelist).

În rest, PSD racolează primari contra investiții, îi plimbă pe la ședințele de partid și se pregătește să justifice unele noi plecări spre partidul lui Victor Ponta sau unde or mai prinde un loc-speranță pentru viitoarele alegeri. Călin Matei și Liviu Pop sunt pe cai mari de plecare dar când este vorba de animale politice, acestea stau acolo unde primesc otava. Călin Matei deja a primit o jucărie, pe care scrie 3 + și care are menirea să-i mai limpezească gândurile de plecare, un fel de interimar la PSD Baia Mare, coordonator al unui comitet de pregătire a alegerilor. Efort mare pentru nimic, lucru care se poate face urgent, fără comisii, comitete și lucru deloc.

La PNL lucrurile par liniștite, fiecare știe ce are de făcut dar în realitate nu sunt chiar ceea ce par. Cu alte cuvinte ambițiile sunt mult mai mari decât ni se spune și chiar altele decât știm în mod oficial. Dacă Ionel Bogdan, cu o prestație foarte bună în ultimul an, după un început dezastruos la cârma liberalilor maramureșeni se declară candidat la Consiliul Județean (CJ), zvonurile o dau și pe mama primarului Cătălin Cherecheș, deputatul PNL Viorica Cherecheș tot la CJ. Ai avea impresia unei cometiții interne dure din acest punct de vedere mai ales că, maestră a vrăjilor politice de culise, Viorica Cherecheș l-ar înfrunta tocmai pe președinte.

Vă spunem noi că este mai puțină vrăjitorie la mijloc și mai multă vrăjeală. Cu un mandat de deputat care seamănă mai mult cu apa, incolor, inodor, fără gust și fără miros, Viorica Cherecheș nu are cu ce garanta în nicio rundă de alegeri, de niciun fel, în fața alegătorilor. N-a făcut nimic pentru maramureșeni din postura sa de politician dar nu ar fi pentru prima dată când mâncătorii de săpun își aleg conducătorul după reguli neștiute de nimeni. Desigur, Viorica Cherecheș are zilnic un nod în gât, cât mărul Albei ca Zăpada din cauza faptului că Făt Frumos a pus-o ministrul Sănătății, pe rivala de-o viață, Sorina Pintea. Gândul că Pintea își bea uneori cafeaua, sâmbăta, pe o terasă din Baia Mare iar ea face gărzi la același spital de atâta amar de ani, o fac să se uite în dosul oglinzii de frica unui răspuns sincer.

Cei care-i cunosc vrăjeala își pot da seama că pentru Viorica Cherecheș a conduce Consiliul Județean e ca și cum ai pune o cămilă să se dea cu trotineta. Visul ei este primăria Băii Mari. Ambiția de a conduce ceea ce fiul său, multiplul inculpat Cătălin, nu a reșit este uriașă. Pentru familia Cherecheș a exitat mereu convingerea că orașul este al lor, oamenii orașului sunt ai lor, că-i conduc din culise sau din linia întâi, nu a contat niciodată. Pentru ei, orașul e un bun, o marfă, ceva ce poți muta de ici, colo. Nu are importanță cine și cât suferă, pe cine trebuie să doboare sau cine trebuie să dispară din calea visului lor de a conduce, nu oamenii ci orașul. De oameni le este frică. Oamenii mai râd, mai plâng, au sentimente. Ei nu. Plânsetul unui copil, noptea, suferința soției, bucuria unei serbări la grădiniță, plimbatul pe stradă cu persoana iubită, le sunt străine. Sunt ca râia pe care o tratează la spital, deputata. De la vrăjitoriile sale a pornit și disputa dintre Simion Bizău, consilier local PNL și fiul său, Cătălin Cherecheș, care are vedenii la scenă deschisă, cu pistolari prin primărie. Se pare că vrăjile la miez de noapte ale lui Pomohaci s-au întors împotriva lor. Așa se întâmplă când stai greșit în gardă. Sau când nu stai ci te ocupi de chestii slabe.

Așa că disputa dintre Viorica Cherecheș și Ionel Bogdan nu există practic. Dar nici Ionel Bogdan nu-și dorește un post de consilier județean, nu pentru că la conducere ar fi Viorica Cherecheș ci pentru că el încă se uită curajos în oglindă și are planuri mai mari. Din sursele noastre, președintele liberalilor ar vrea la deputăție. E așa, mai de finețe, pentru vârsta și ambițiile sale.

Nota redacției: fotografia este un trucaj.

 

 

Adauga comentariu