Întoarcerea la PRODUSELE de casă. Cel mai frumos RÂND de după Revoluție. La 30 de ani de la COMUNISM statul la coadă este SĂNĂTOS și nu mai este o rușine

Explozia de magazine, culminând cu supermarketurile și apoi cu mall-urile, au dus la uciderea micilor afaceri de cartier, al chioșcurilor de la parterul blocurilor. Mai mult, țăranii au ajuns să spună că nu mai este rentabil să producă brânză, lapte, cereale și nici să crească animale.

Treptat, în ultimii ani, ca urmare a informațiilor despre produsele din import, slab calitative și chiar dăunătoare sănătății, oamenii au început să se întoarcă la produsele de casă chiar dacă acestea sunt mai scumpe decât cele produse în linii tehnologice avansate.

În fiecare zi de sâmbătă și diminică, în piața Revoluției din Baia Mare, producătorii din Maramureș își desfac produsele de casă. Produse lactate, miere, fructe, prăjituri, afumături, murături.

Ziarul de Baia Mare a surprins cea mai frumoasă mulțime de oameni stând la rând să cumpere brânzeturi și smântână pe o vreme deloc prietenoasă. Zeci de oameni s-au aflat permanet, câteva ore, în fața rulotei cu bunătățuri de casă. Cu siguranță este Revoluția normalității în ceea ce privește întoarcerea la o alimentație mai sănătoasă și la încurajarea micilor producători care să nu ne lase doar pe mâna fabricanților de lapte care nu conține lapte. Iată că statul la coadă nu mai este rușinos ci sănătos, la 30 de ani de la Revoluție.

Adauga comentariu