INUNDAȚIE MASIVĂ la Baia Borșa. Într-o curte apa a ajuns la 60 de centimetri pentru că ȘANȚUL de dirijare al apei ESTE COLMATAT

Un cetățean din Baia Borșa a sunat la 112 și a anunțat că i-a fost inundată gospodăria. Este vorba de o locuință situată lângă Flotația centrală. Curtea omului are o suprafață de aproximativ 300 mp/p, iar locuința 80 mp. La fața locului au ajuns pompierii militari de la Garda de intervenție Borsa, SGA, Primăria Borșa, SVSU Borșa.

Se intervine în acest moment cu o autospeciala de la ISU și cu o motompa pentru evacuarea apelor provenite din galerie dar din cauza volumului mare de apă a fost solicitată o motopompă de capacitate mai mare.

"Din primele informații transmise de la fata locului apa măsoară în curtea inundată aproximativ 60 de cm.
La fața locului este și președintele CLSU, Ion Timiș Apele provin de pe versanți, urmare a precipitațiilor și cedării stratului de zăpadă. Șanțurile din zona sunt colmatate, iar apele s-au revărsat în curtea din zona flotației.
 

Nu este vorba de ape de mina. Este vorba de flotația noua. Și conducerea Remin precizează că nu este vorba de ape de mină. Apele revărsate de pe versanți au ajuns în zona de cladiri a căror proprietar este Remin. Șeful de secție de la Remin, împreună cu forțele de intervenție acționează pentru evacuarea apei, decolmatarea șanțului și dirijarea apei de pe versanți spre emisar", ne-a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Adauga comentariu