INVESTIȚIE de 360.000 euro în două LABORATOARE în domeniu AERONAUTICII la UTCN, Facultatea de Inginerie Baia Mare

La Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare, Facultatea de Ingnerie au fost inaugurate două laboratoare cu echipamente de ultimă generație care vor permite studenților și profesorilor să aibă acces la tehnologia din domeniul aeronauticii, valoarea investiției fiind de peste 360.000 euro.

De asemenea, investiția îi va ajuta pe studenți să se pregătească pentru o carieră de succes în domeniul ingineriei și industriei aeronauticii. Acest parteneriat a implicat autorități, comunitatea academică și societăți comerciale în investiția derulată pentru a aduce tehnologie de ultimă generație într-un centru de educație universitară.

"Proiectul de la universitatea băimăreană reprezintă flexibilitatea de care are nevoie o economie de piață, dar și pașii necesari pentru deschiderea și susțnerea dintre mediul universitar și mediul economic. O susținere reciprocă care va contribui la formarea viitorilor ingineri și specialiști în domeniu", a declarat Daniel Vărzaru(foto), Chief UAC Dumbravița, Maramureș, fabrică de componente aeronautice, din cadrul UAC EUROPE.

Laboratoarele de ultimă generație fac parte dintr-un parteneriat UAC - IM TECH -Universitatea Tehnica Cluj Napoca.

Adauga comentariu