Jos pălăria! Gesturi INEDITE în ajunul Zilei Naționale a României. Vezi cum s-au ÎMBRĂCAT la ghișeu, câțiva funcționari polițiști și ce au făcut “Lucaciștii”

Fiecare dintre noi se pregătește cum poate de Ziua Națională a României. În pragul sărbătorii, în Maramureș au avut loc sute de manifestări în așteptarea marelui eveniment, celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire.

Angajații de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Maramureș au sărbătorit Centenarul Marii Uniri. Polițiștii de la ghișeele cu program de lucru pentru cetățeni au avut prinse în piept cocarde tricolore și s-au îmbrăcat în port tradițional maramureșean.

“A fost ideea mea, să ne manifestăm astfel în prag de 1 Decembrie. Colegii de la birourile cu publicul nu au posibilitatea să iasă și să participle la manifestări de stadă, ca alți colegi, cu toate că ne-am fi dorit acest lucru. Am intrat, în acest mod, în spiritul sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire și la serviciu. Cei care au avut nevoie de serviciile noastre au apreciat felul în care au fost întâmpinați și chiar ne-au felicitat”, a declarat pentru Ziarul de Baia Mare, cms-șef Florin Șironca, șef Serviciu. (foto jos)

1200 pentru 100

Elevii Colegiului Național “Vasile Lucaciu” au impresionat prin formarea cifrei 100 din corpurile a 1200 dintre ei, pe terenul din curtea școlii.

“Ne-am unit cu toții și am format simbolul numeric al unei uniri mai mari și mai importante decât cea simulată de noi pe terenul școlii, însă având la bază același simplu principiu: „Unde-s doi, puterea crește!"


 

Peste 1200 de lucaciști, sub îndrumarea domnilor profesori Anca Bodnar, Daniel Burzo și Adrian Șovago, ne-am adunat azi, la 100 de ani de la Unirea României Mari, și am construit, în culorile patriei, un „100" plin de zâmbete, de speranțe și vise, un „100" plin de siguranță, de dorință si determinare. Îl sărbătorim datorită strămoșilor noștri de acum un secol, care poate ne-ar surâde acum cu recunoștință. (Andreea Horvath-Marc, clasa a XI-a B)”, au scris pe Facebook. Punctul culminat a fost intonarea imnului de stat al României.

VIDEO aici

Pentru funcționarii de la ghișeu și pentru lucaciști, din partea Ziarului de Baia Mare, JOS PĂLĂRIA!

Adauga comentariu