Klaus Iohannis 2014: „Periodic avem datoria de a veni în fața românilor, de a comunica... Așa voi proceda eu!”

Klaus Iohannis, ajuns președinte în noiembrie 2014, își uimea publicul cu promisiuni bombastice: lucrul bine făcut, înțeles de fostul primar al Sibiului, ar fi reprezentat consens, rezultate măsurabile etc. Mai mult, acesta susținea datoria președintelui de a ieși periodic în fața românilor, de a comunica, de a informa cetățenii în privința pașilor parcurși - în paranteză fie spus, politica lui Klaus Iohannis poate fi rezumată la „pași”, mereu un alt „pas”, în spate, în lateral, dar niciodată ajunși la destinație - cât a făcut din ce s-a angajat să facă și ce urmează mai departe:

„Așa voi proceda eu în calitate de președinte!”, încheia Klaus Werner Iohannis discursul său din decembrie 2014, la depunerea jurământului de investitură ca președinte al României. 

Klaus Iohannis în 2014 - anunța un raport periodic în fața românilor.

Klaus Iohannis în 2019 - ancorat într-o autosuficiență grosolană, refuză o dezbatere publică cu Viorica Dăncilă în plină campanie electorală pentru prezidențiale.

Să fie vorba de același președinte?

Jurnalista Sorina Matei surprinde acest moment al investirii președintelui Iohannis, din decembrie 2014, într-o postare pe pagina sa personală de socializare:

„Klaus Iohannis, primul muncitor al tarii.

Klaus Iohannis, primul comunicator al românilor în 2014.

Klaus Werner Iohannis, pe 21 decembrie 2014, la depunerea jurământului de învestitură ca preşedinte al României în faţa Parlamentului se proclama #primul #comunicator al #românilor în faţa cărora #spunea că #are #datoria să #vină. Asta însemna “#lucrul #bine #făcut”.

 - Klaus Werner Iohannis, în Noiembrie 2019, chiar după primul tur al alegerilor prezidenţiale pentru al doilea mandat de preşedinte, după un refuz de comunicare constant timp de 4 ani în primul mandat, nu mai doreşte să vină în faţa românilor că democraţia nu este cu dezbateri şi nu mai are nicio datorie în faţa oamenilor.

 - Klaus Werner Iohannis, 21 decembrie 2014. Discursul Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, susţinut în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură în funcţie:

 - “LUCRUL BINE FĂCUT înseamnă că vom construi CONSENS, dar CONSENS NU DOAR ÎN DECLARAŢII, ci în ACŢIUNE, cu REZULTATE MĂSURABILE. ÎNSEAMNĂ că PERIODIC AVEM DATORIA DE A VENI ÎN FAŢA ROMÂNILOR, de a COMUNICA ONEST şi RESPONSABIL ce ETAPE am parcurs, în ce STADIU suntem, CÂT am FĂCUT din ce NE-AM ANGAJAT și CE URMEAZĂ mai departe. AŞA VOI PROCEDA EU ÎN CALITATE DE PREŞEDINTE”.

#MausPromiteaSăFiePrimulComunicatorAlRomânilorÎnFaţaCăroraSpuneaCăAreDatoriaSăVină

#După5AniDeTăcereTotalăŞiInacţiuneÎnPrimulMandatMausSusţineSpreAlDoileaMandatCăDemocraţiaNuECuDezbatere”, notează Sorina Matei.

sursa video: sorinamatei/paginapersonaladefacebook

Adauga comentariu