Lucian Morar le retrage sprijinul celor doi parlamentari, Severica Covaciu și Adrian Todoran! Află în ce condiții și cum l-a caracterizat Ioana Constantin pe Liviu Marian Pop

La ultima conferință de presă a PMP Maramureș, la care a participat și secretarul general al PMP Ioana Constantin, s-a discutat și problema pensiilor speciale. Lucian Morar, președintele organizației județene Maramureș a fost foarte ferm și tranșant afirmând chiar că nu-i va mai sprijini pe cei doi parlamentari în alegerile viitoare dacă vor beneficia de pensii specială.

“Dacă legea trece și aleșii locali vor beneficia de pensii speciale, parlamentarii PMP din Maramureș trebuie să facă un gest prin care să renunțe la acest beneficiu incorect față de toată lumea, de alegători, de oamenii care primesc în mod onest pensia pe principiul contributivității și nu a funcției avute. Ei trebuie să-și dea demisia din Parlament. Astfel își pierd mandatul și nu vor mai primi pensii speciale. Este suficient să o facă cu o lună înainte de finalul mandatului, ideea fiind pierderea pensiei nemeritate”, a spus Morar.

De altfel, Lucian Morar a fost primul primar din România, mediatizat pe toate canalele media din țară, care a declarant că, la rândul său, va renunța la pensia specială în acest mod. Și deputatul Adrian Todoran a avut o campanie masivă împotiva pensiilor speciale dar și pentru un Parlament cu doar 300 de lucuri, în presă și pe rețelele de socializare, PMP inițiind de fapt proiecte de lege pentru aceste lucruri.

Ioana Constantin: “Liviua Marian Pop este la limita alfabetizării

Ioana Constantin, secretar general al PMP la nivel national, criticând miniștrii PSD și întrebată fiind dacă PMP ar avea înlocuitori mai buni în acest moment, Constantin a fost extrem de dură în afirmații:

“Mergem acum, aici în Baia Mare, în oricare bloc și găsim sigur 3 cetățeni mai buni decât mulți dintre actualii miniștri PSD. De exmplu, în locul celui care este mereu ministru, din Baia Mare, Liviu Marian Pop, o persoană la limita alfabetăzării, găsim oricând înlocuitor. Dăncilă este la limita alfabetizării și mulți alții”.

Ioana Constantin le-a mai vorbit ziriștilor despre problemele cu care se confruntă România lui Dragnea, considerând că de fapt președintele PSD, conduce destinele țării:

“0 kilometri de autostradă în 2 ani de guvernare PSD, dar Guvernul PSD - Dragnea și Vâlcov taie bani de la Transporturi.România are a 3-a cea mai mare rată a abandonului școlar timpuriu din UE, învățământ profesional la pământ și o infrastructură școlară precară, dar Guvernul PSD - Dragnea și Vâlcov taie bani de la Educație.

Educația și infrastructura nu au fost și nu sunt priorități pentru PSD. Marele “creier” Vâlcov, cum îl numea Olguța pierdută între ministere, ne vorbea de mari proiecte de infrastructură. Ce s-a întâmplat cu ele? Au ajuns în cimitirul programelor de guvernare. România nu poate fi guvernată din pix sau din slide-uri PowerPoint”

Adauga comentariu