MÂINE la ședința de Consiliu Județean, PROTEST al profesorilor de la fosta Școală Populară de Artă

Mâine, consilierii județeni se vor întâlni într-o ședință care, teoretic, trebuia să se desfășoare vinerea trecută. Mulți consilieri județeni l-au acuzat, neoficial, pe președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Gabriel Zetea că nu a convocat ședința din cauza CEx-ului PSD care s-a desfășurat în aceeași zi și la care acesta din urmă a participat în calitate de vicepreședinte național.

Pentru Ziarul de Baia Mare, Zetea a negat acest lucru și ne-a informat că ședința se va desfășura mâine. La scurtă vreme după acest aspect, consilierii au primit informarea, ei neștiind până la demersul nostru când va fi următoare întrunire a forumului județean.

Două puncte nevralgice sunt anunțate pe ordinea de zi, mai exact proiectele 5 și 6.

“Proiect de hotărâre privind aprobarea contractării serviciilor juridice de asistență și reprezentare a Județului Maramureș în litigiile cu S.C Selina S.R.L”, este la punctul 5.

La proiectul nr. 6 avem „Raport privind plângerea prealabilă împotriva Hotărârii Consiliului Județean Maramureș nr. 83/2019 și a Hotărârii Consiliului Județean Maramureș  nr.94/2019”.

La ce se referă acesta din urmă? La plângerea făcută în instanță de către 6 profesori de la fosta Școală Populară de Artă, desființată prin transforamre și anexarea ei ca secție în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

Acest lucru a atras reacții foarte dure din partea opiniei publice punându-l la zid pe inițiatorul hotărârii, vicepreședintele CJ, Doru Dăncuș (foto sus, dreapta) dar și pe promotorul acestuia, președintele Gabriel Zetea (foto sus, stânga).

Foarte mari nume din muzica românească au transmis mesaje video de susținere pe rețelele de socializare iar în cadrul unui miting al profesorilor, elevilor și părinților de la fosta școală, colegii lor de la Școala Populară din Satu Mare li s-au alăturat în Piața Revoluției din Baia Mare.

Capul răutăților, Doru Dăncuș a dat bir cu fugiții în Antalya, în concediu. După el, potopul!

Lucian Iluț (foto sus, mijloc), profesor cu o vechime de 26 de ani în Școala Populară de Artă, basist al celebrei trupe Compact a declarat în premieră pentru Ziarul de Baia Mare că mâine, alături de alți colegi vor alege o formă de protest chiar în timpul ședinței și un reprezentant al acestora va solicita o luare de cuvânt în speranța că aleșii județeni vor reveni asupra hotărârii surprinzătoare de a desființa o școală cu tradiție de aproape 60 de ani.

 

 

Adauga comentariu