MAȘINILE pe trotuar, PIETONII pe șosea! Se întâmplă în fiecare zi pe o stradă din Baia Mare. “Oare cât mai putem tolera”, se întrebă locuitorii de aici

Strada Vasile Lucaciu din Baia Mare este una modernizată de câțiva ani buni. Trotuarul generos avea să facă din această zonă una numai bună pentru plimbări, la ceas de seară.

Numai că spațiul destinat pietonilor este ocupat aproape în totalitate de către mașini parcate până în gardurile caselor, de cele mai multe ori, cu toate că indicatoarele de circulație interzic acest lucru.

Dacă Poliția Locală este chiar agresivă în centrul orașului în aplicarea amenzilor în astfel de situații, aici lucruile stau exact pe dos. Nimeni nu-i deranjează pe cei care parcează mașinile pe trotuar.

Din fotografiile primite pe adresa redacției noastre se poate observa foarte clar acest fenomen.

Oamenii sunt nevoiți să circule, cu cărucioarele cu copii, cu trotinetele sau la pas, pe… șosea. Astfel avem de-a face cu un oraș al mobilității… absurde.

“Oare cât mai putem tolera?”, se întreabă Roland Strebeli, un locuitor din zonă.

Marinel Rob, viceprimar: “Poliția Locală trebuie să-și facă datoria”

Contactat telefonic, viceprimarul Băii Mari a declarat pentru Ziarul de Baia Mare că există două soluții:

“În primul rând, poliția trebuie să-și facă datoria, trebuie să aplice amenzi ca oriunde în altă parte. În al doilea rând, Piața Millennium va intra în reabilitare, cu fonduri europene și vom lua o decizie în acest sens”.

Poliția Locală a uitat de această zonă

Ziarul de Baia Mare l-a contactat telefonic pe șeful Biroului Circulație din cadrul Poliției Locale Baia Mare. Ne-a spus că sunt zeci de mașini parcate acolo, în același mod. I-am explicat că în alte zone sunt sute de mașini parcate și verificate de către polițiștii din subordine. Apoi a găsit și niște soluții:

“Noi am propus executivului primăriei două soluții. Una de restricționare cu stâlpișori ornamentali și a doua, să se ia din trotuarul care este foarte lat, o parte și să se facă parcări. Nu depinde de noi dacă se iau sau nu în considerare aceste propuneri dar o să facem o acțiune de control acolo”.

Dacă tot suntem la capitolul soluții, am și eu una: un polițist să dea amenzi, zilnic. Să vedem apoi, cine mai dorește, cine mai poftește?

Pe rețelele de socializare mai sunt și alte rezolvări: zgârierea mașinilor, spargerea roților, dezumflarea roților…

 

 

Adauga comentariu