Medicul Carmen Bechiș a fost CONDAMNAT la 3 ani şi 10 luni ÎNCHISOARE cu EXECUTARE. Soția fostului prefect Liviu Bechiș este angajată a Spitalului Județean Baia Mare. Și el are o condamnare cu suspendare

Neurochirurgul Carmen Bechiș de la Spitalul Județean Baia Mare a fost comndamnat, fără acord de recunoaștere la 3 ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni. Una dintre ele este luare de mită. De asemenea a primit interzicerea dreptului de a exercita profesia în executarea căreia a săvârşit fapta, pe o perioadă de 2 ani.

Totodată, controversata doctoriță a mai fost condamnată pentru fals intelectual la pedeapsa de 1 an închisoare.

În temeiul art. 10, art. 16 din Legea nr. 187/2012 anulează suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată inculpatei Bechiş Carmen Dorina prin sentinţa penală nr. 3663 din 7 decembrie 2017 a Judecătoriei Baia Mare, definitivă prin decizia penală nr. 308/A/2018 din 27.02.2018 a Curţii de apel Cluj, pedeapsă pe care, în temeiul art. 38 alin.1 şi art. 45 alin.1 Cod penal o contopeşte cu pedepsele aplicate prin prezenta, de 3 ani închisoare şi respectiv 1 an închisoare şi dispune ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 10 luni închisoare în regim de detenţie, alături de pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a exercita profesia în executarea căreia a comis faptele, pe o durată de 2 ani.

Conform art. 67 alin.1 Cod penal interzice inculpatei drepturile prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a şi b Cod penal pe o durată de 2 ani. Conform art. 65 Cod penal aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a şi b precum şi interzicerea dreptului de a exercita profesia în executarea căreia a comis faptele.         

In temeiul art. 396 alin.5 coroborat cu art. 16 lit.c Cod procedură penală, achită pe inculpata pentru infracţiunea de furt.

În temeiul art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpata la plata către stat a sumei de 1.500 lei reprezentând cheltuieli judiciare, iar în temeiul art. 275 alin.3 Cod procedură penală, restul cheltuielilor judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi 11 iunie 2019, se spune pe portalul instanței de judecată. 

Medicul neurochirurg Carmen Bechis a fost suspendat de la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare pentru ca a prescris ilegal concedii medicale de 400.000 de lei.

La doi ani de la acestă decizie, Bechiș și-a recâștigat postul în instanță și a fost repusă în funcție până la această condamnare iar unitatea spitalicească a trebuit să-i plătească slariile pe perioada suspendării.

Carmen Bechiș este cea de-a doua soție a fostului prefect de Maramureș Liviu Bechiș (foto sus). Acesta a fost protagonistul unui scandal uriaș după ce conducerea spitalului a suspendat-o pe soția sa. El s-a dus la direcțiune și a făcut scandal, luând conducerea la rost și a fost nevoie de intervenția angajaților firmei de pază pentru a-l calma.

În 2012, în timp ce se afla la volan, Liviu Bechiș a accidentat o fetiță care a avut nevoie de ingrijiri medicale, fapt pentru care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Adauga comentariu